Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Waarom is een nieuw bed kopen zo moeilijk is?

Zie je door de bomen het bos niet meer bij de zoektocht naar een nieuw bed? Logisch, want het aanbod aan bedden en matrassen is enorm. Hoe vind je écht een goed bed? Daarvoor moet je naar Genemuiden. Contour Bedden kiest namelijk voor een totaal andere aanpak dan de standaard beddenzaak. “Zoek je een bed dat je begrijpt, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

”Zoek je een bed dat je begrijpt, dan ben je bij ons aan het juiste adres.”
slapen-540.jpg

Door de bomen het bos niet meer zien

Verdwaal je in de wereld van beddenwinkels? Dat is heel begrijpelijk. Een bed koop je maar een paar keer in je leven en dus weet je niet precies wat je zoekt en al helemaal niet wat je nodig hebt. “We zien het elke dag”, zegt Jacob Bakker, eigenaar van Contour Bedden in Genemuiden. “Mensen bezoeken verschillende beddenwinkels en worden daar meestal niets wijzer van. Verkopers praten over verschillen die je in de winkel eigenlijk niet voelt. Dan denk je als klant: het is normaal dat ik dat niet voel, want ik lig er maar een paar minuten op.”

Een bed dat niet werkt

Bij Contour Bedden kun je ook terecht voor alle soorten matrassen, boxsprings, lattenbodems en kussens. Maar het verschil met commerciële beddenwinkels is groot. Bij Contour Bedden zijn de producten technisch ontworpen, zodat ze goed functioneren wanneer het moet: als je slaapt. Bakker: “Er is een groot verschil tussen een matras die in de winkel lekker ligt en een matras die zorgt dat je goed slaapt.

Dat zijn twee andere principes. Helaas zijn te weinig winkels met dat laatste bezig. Contour Bedden doet dat wel.”

“Als je slaapt, zijn je spieren niet actief. Het is absurd dat je een bed kiest dat er leuk uitziet in de winkel, want dan heb je per definitie een bed dat niet goed werkt als je slaapt”, zegt Jacob Bakker. “Zoek je een bed dat je begrijpt, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wie bij ons binnenkomt, krijgt eerst een uitgebreide technische uitleg zodat je precies weet hoe je in elkaar zit als je slaapt.”

Slaapspecialist

“Een goede matras is een matras die je waarschijnlijk zelf in eerste instantie niet zou kiezen. Ik vergelijk het vaak met steunzolen. Ook daarbij kiezen mensen vaak voor modellen die direct fijn zitten, maar uiteindelijk is dat vaak een slechte keuze. Goede steunzolen moeten door een professional worden aangepast. Zo is het met matrassen ook. Een beddenverkoper die niet weet hoe je lichaam in elkaar zit, komt zeker niet met de beste oplossing voor jou. Daarom staan in onze winkel alleen mensen met verstand van zaken. We noemen ons niet voor niets slaapspecialist.”

Eigen productie

De meeste beddenwinkels verkopen merken en produceren niet zelf. Contour Bedden doet dat wel. “Onze matrassen en bedden worden gemaakt in Nederland. Wij vallen terug op twintig jaar expertise en ervaring door onze samenwerking met ergo- en fysiotherapeuten. Daar ligt de bakermat van Contour Bedden en de filosofie die steeds meer terrein”, vertelt Bakker. “Wij zijn tegen harde of zachte matrassen. Contour Bedden maakt matrassen die zacht zijn waar ze zacht moeten zijn en hard waar ze hard moeten zijn. Dat zijn de moeilijkste matrassen om te maken, maar dankzij twintig jaar ervaring weten wij hoe dat moet.”

Een goede beddenwinkel

Tot slot gaat Bakker nog een keer in op het verschil met andere beddenwinkels. “Mijn advies: zie je in winkels toppers of oplegmatrasjes liggen, ga dan naar huis. Op een goede matras hoef je niks meer te leggen. Laat je ook niet verleiden door uitverkoop of flinke kortingen. Daarmee willen verkopers klanten snel over de streep trekken. Bij ons betaalt elke klant dezelfde, eerlijke prijs. Bovendien geven wij drie maanden slaapgarantie. Als de matras toch niet helemaal aan de wensen voldoet, dan passen we die gratis aan.”

contour-webbeeld-home-desktop-71.jpg.jpg
Door de bomen het bos weer zien?

Brochure aanvragen

Onze collectie

werking-matras-700.jpg

Matrassen

nightstore-webbeeld-2022-mrt-hoofdkussen-2-1658913895.jpg

Hoofdkussens

Boxspring-select-640.jpg

Boxsprings