Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

slaapblog-640.jpg

Lees hier onze blogs

Blogs vol inspiratie en tips
overzicht-goede-matras-kopen-540.jpg

Een goede matras kopen

Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer bij het kopen van een goede matras. Een slaapspecialist kan je daarom de weg wijzen. Het is heel belangrijk dat als we gaan oriënteren een onderscheid maken tussen de Technische waarheid en aan de andere kant de Commerciële waarheid.

overzicht-matras-rugklachten-540.jpg

Een matras voor rugklachten

Als je op zoek bent naar een matras voor rugklachten dan ben je misschien al naar verschillende beddenwinkels geweest. Vervolgens heb je al veel mooi verhalen en verschillende theorieën moeten aanhoren. Waarschijnlijk zie je ondertussen door de bomen het bos niet meer. Harde matrassen, zachte matrassen, schuimmatrassen, pocketveren,… Maar hoe vind je nu echt een goede matras voor rugklachten?

feit-fabel-540.jpg

Een gepersonaliseerde matras of een matras op maat: feit of fabel?

In beddenland is het vandaag een trend om matrassen te ‘personaliseren’ of ‘op maat te maken’. Zullen we die mythe doorprikken?

Een matras op maat of een gepersonaliseerde matras is commercieel een sublieme zet: het klinkt namelijk erg aanlokkelijk en je maakt op zijn minst indruk op je klanten.

technischgoed-540.jpg

Technische matrassen en bedbodems

We zijn specialist in het ontwikkelen van technische matrassen en bedbodems. Geen verzameling van merkmatrassen en verschillen tussen hard en zacht.

Ook geen “mooie” bodems die weinig tot geen meerwaarde bieden om beter te kunnen slapen. Dit klinkt raar, er zijn zoveel soorten bedden.

prijs-matras-540.jpg

De prijs van een goede matras

Als we kijken naar de prijs van een matras (op basis van 90×200) dan is een bedrag tussen de €500 en €1.000 voor een 1-persoonsmatras het maximale dat je eraan zou mogen uitgeven. Tussen de €800 en €1.550 voor een matras 2- persoons (op basis van 160X200) is daarvoor de maximale prijs.

tns-bed-540.jpg

Waarom een nieuw bed kopen zo moeilijk is?

Zie je door de bomen het bos niet meer bij de zoektocht naar een nieuw bed? Logisch, want het aanbod aan bedden en matrassen is enorm. Hoe vind je écht een goed bed? Daarvoor moet je naar Genemuiden. Contour Bedden kiest namelijk voor een totaal andere aanpak dan de standaard beddenzaak. “Zoek je een bed dat je begrijpt, dan ben je bij ons aan het juiste adres.”

bestematras-540.jpg

Beste matras 2021

Je bent op zoek naar een goede matras, je vraagt je wellicht af hoe je de juiste keuze moet maken en wat voor feiten je hiervoor moet kennen. Hoe zorg je er voor dat de matras voor jou en wellicht je partner de juiste ondersteuning geeft. Daarom ga je nu leren wat je nodig hebt om de perfecte keuze van de beste matras te kunnen maken.

zijslaper-540-(1).jpg

Matras voor zware zijslaper

Ben jij een echte zijslaper? Maar vraag jij je af wat de ideale slaaphouding is? Veel matrassen liggen in iedere houding lekker omdat er “kunstmatig” een comfortlaag aan toe is gevoegd die dik en zacht genoeg is om lekker in weg te zakken.

Een dergelijke comfortlaag heeft wel tot gevolg dat je schouders en heupen niet voldoende “toegang” krijgen, hierdoor moet je lichaam ‘s nachts veel woelen en draaien. Dit zorgt voor veel onrust in je slaap en word je niet uitgerust wakker.