Uniek eigen slaapsysteem
Meer dan 20 jaar ervaring
90 dagen slaapgarantie

Wij vertellen je het! Wat is de correcte prijs van een matras, boxspring of bedbodem?

Matrassen zijn leverbaar in verschillende prijsklassen. Hoe goedkoper, hoe stugger en harder ze vaak zijn. Onze matrassen zijn opgebouwd uit materialen die samenwerken voor de juiste ondersteuning van je lichaam. Matrassen zijn leverbaar in verschillende prijzen. Let op bij het kopen van een matras, wat zit er in de matras wat q.a. techniek bijdraagt aan de ondersteuning en comfort voor jou lichaam.

Als we kijken naar de prijs van een matras (op basis van 90×200) dan is een bedrag vanaf de 499euro voor een 1-persoonsmatras een goed begin om eraan uit te geven. Voor een matras 2- persoons (op basis van 160X200) is vanaf 850euro is een goed begin.

Daarnaast hebben wij ook een aangepast technische matras die bestaat uit 2 lagen pocketveren met een "boxspring bodem" met een zachte schouderzone die is leverbaar vanaf 1.551euro.

Kinder- en logeermatrassen zijn goedkoper verkrijgbaar vanaf 150euro.

Matrassen zijn leverbaar in verschillende prijzen. Let op bij het kopen van een matras, wat zit er in de matras wat q.a. techniek bijdraagt aan de ondersteuning en comfort voor jou lichaam. Matrassen die minder dan €500 kosten zijn vaak hardere matrassen die sneller slijten en niet werken zoals het hoort. Het lijkt wel leuk om hier de eerste weken op te slapen, maar ze werken niet zoals hierboven beschreven en er wordt voor deze prijs ook nog veel te veel betaald.

Hardere matrassen zijn veel goedkoper om in te kopen. Ze hoeven namelijk niet “hard te werken” en kunnen met goedkopere materialen gemaakt worden. Je kan wel schuimmatrassen vinden die deze werkkracht hebben en goedkoper zijn, maar die hebben een kortere levensduur en gaan vervolgens nog geen 5 jaar mee.

Bekijk maar prijzen in onze brochure

Slaapgids

Hoeveel kost een boxspring of een bedbodem?

Naarmate het matras harder wordt, neemt de invloed van een bedbodem af. Dus bij hardere matrassen maakt het eigenlijk niet uit wat voor bedbodem eronder staat.

Naarmate de matras harder kan “werken” (lees indrukken en zich vormen naar uw lichaam) neemt het nut van een bodem toe. Een goede matras met een lattenbodem kan nog steeds een hele goede oplossing zijn. De betere lattenbodems kosten tussen de €200 en €325 per stuk. Uiteraard is dit zonder elektrische bediening.

LET OP met boxsprings!

Bedenk voor u een boxspring aanschaft of het je alleen gaat om het uiterlijk of het uiteindelijke slaap comfort en levensduur.

Er zijn zoveel mensen die zich niet goed laten voorlichten. “Boxsprings” kopen die deze naam niet waard zijn en zich matrassen laten “aanmeten” die helemaal niet geschikt zijn. Stel vragen en laat je goed voorlichten.

Boxsprings zijn zeker goed en zelfs beter dan lattenbodems als ze goed gemaakt zijn! Helaas zijn 90% van de boxsprings “mooie gestoffeerde bakken zonder functie”. Dat is niet erg als er hardere (niet werkende) matrassen op liggen. Deze boxsprings kosten nog geen € 100 inkoop voor een winkelier. Alleen worden deze boxsprings vaak verkocht voor €3.000 inclusief matras en topper. Terwijl deze set nog geen €450 inkoop kost.

Een goede boxspring heeft pocketveren, een massief houten frame, een uitgesproken zachte schouderzone en bovenop ligt perfecte ademende afdek. (Liefst een 3D-doek). Hiervoor betaalt u tussen de €800 en €1.200, afhankelijk van afmetingen, schouderzone en de bekleding.

Conclusie, voor een prijs tussen de €1.250 en €1.850 per ligplaats heeft u een geweldig slaapsysteem, compleet met matras en bodem. Is deze prijs lager, dan zal je het ook met minder slaapcomfort moeten doen.

9 maanden geleden | H., Kampen
Geen last meer van rug en slapeloze nachten
Jacob nam uitgebreid de tijd voor ons om te helpen in onze zoektocht naar het ideale bed. We hoefden dan ook niet lang na te denken, en ronden de koop snel af. 8 weken later waren onze rugklachten en slaapproblemen voorbij. Tot op heden slapen we heerlijk, en adviseren we iedereen in onze omgeving d...
9 maanden geleden | albert schenkel, Zuidwolde
uniek in zijn soort
Eigenaar/verkoper heeft kennis van zaken en matrassen zijn van prima kwaliteit.
2 maanden geleden | Peter, Genemuiden
Geweldig
Mijn vrouw en ik hebben 2 matrassen aangeschaft bij Jacob van Contour bedden en Jacob heeft ons uitstekend geholpen om een juiste keuze te maken en achteraf, we slapen er nu ruim 2 maanden op, kunnen we zeggen dat Jacob weet waar hij het over heeft. We slapen super op onze nieuwe matrassen. Peter e...
5 maanden geleden | Bernhard, Genemuiden
Perfect advies en een formidabel bed
Jacob heeft ons uitgebreid geadviseerd bij de aanschaf van een nieuwe boxspring. Met zijn professionele kundigheid heeft hij uitgebreid de tijd genomen om voor ons de juiste combinatie samen te stellen. Vanaf dag 1 slapen wij in een weldadig bed, komen uitgerust en ontspannen uit bed. Onze specifiek...
3 maanden geleden | Arjan Lodder, Barneveld
Goed advies en uitstekende service!
Een fijn gesprek met een ter zake kundig iemand.
9 maanden geleden | Aart, Zwolle
Vakkundig advies!
Bij Contour Bedden krijg je op de persoon afgestemd advies wat je nergens anders krijgt. Zo wordt een matras samengesteld die écht voor jou geschikt is. Dus géén gok of je er wel lekker op ligt en je ook écht uitgerust wakker wordt. We hebben onze matrassen nu een half jaar en alle irritaties door...
8 maanden geleden | Greet, Zwartsluis
Prima advies gekregen
Men denkt goed met je mee
2 maanden geleden | W. Kleij, Hasselt, Hasselt
Goede service
Goede service snelle leveringen
3 maanden geleden | G., Genemuiden
Goede aankoop gedaan
Na vrij lang geslapen te hebben op een waterbed nu overgestapt naar een hoog- laag bed van Contour en dit bevalt prima.
5 maanden geleden | Bouke, Emmeloord
De matrassen bevallen boven verwachting!
Vanaf het in gebruik nemen van onze matrassen heb ik geen last meer van nekklachten en sta in de ochtend fit op. Wij zijn blij met de beslissing tot aankoop van de matrassen, na goed advies,
1 maand geleden | Henk, Genemuiden
Weer lekker slapen
Vriendelijke bediening en nette afhandeling.
2 maanden geleden | Ina, Dronten
Heerlijk om weer lekker te slapen
We kregen hele goede uitleg van Jacob over welk bed bij ons past. Nadat ik er eerst even aan moest wennen, slaap ik nu fanfastisch. Het is zelfs zo passend, dat ik op vakantie op andere matrassen niet meer lekker kan liggen. Ik heb nu ook een reistopper besteld zodat ik ook op vakantie weer heerlijk...
6 maanden geleden | Jansiska Bastiaannet, Genemuiden
Geweldig geholpen en luisterend oor.
Raad het iedereen aan om daar zijn bed te kopen. Goed advies. En is het niet goed omdat je nog niet lekker slaapt geen probleem er word naar jou slaap houding gekeken.
3 maanden geleden | Fam. G.A.M. Mulder, Raalte, Raalte
Super
Prima voor lichting waar door je een uitstekende matras koopt. Niet goedkoop maar slaapt uitstekend
2 maanden geleden | Anja , Zwartsluis
Deskundig en onderbouwd advies
Bij Contour Bedden kreeg ik voor het eerst tijdens mijn zoektocht naar een beter bed een goed onderbouwd advies. Ook heel prettig was het meedenken en in de toekomst kijken. Dat heeft onder andere tot gevolg gehad dat ik heb gekozen voor een boxspring op wielen en met de optie hoog/laag. Ook de voor...
1 maand geleden | M, Genemuiden
Heerlijk om je bed ‘s avonds weer in te gaan!
Ik hoopte dat wat gezegd werd uit zou komen..en dat is gelukt! Ik kwam voor 2 kussens, maar dat werden 2 kussens en 2 matrassen! Zijn zeer tevreden, slapen stukken beter! Heerlijk om je bed ‘s avonds weer in te gaan :)
1 maand geleden | André , Zwolle
Super geholpen
Jacob heeft alle tijd voor ons genomen! Ook toen we twijfelden aan de kussens Weer perfect geholpen
1 maand geleden | Evelien, Zwolle
Zeer tevreden
Een fijn bed, goede kussens en uitstekende matrassen
6 maanden geleden | Lute, Genemuiden
Klasse
Professionele uitleg/begeleiding en superfijne matrassen/kussens
1 maand geleden | Lourens van Dalen, Zwolle
Goed advies. Goede service.
Vanuit een ervaring met een stugge pokkenverenmatras, ondanks de vele 'veren' die wij voor een geschikte prijs kochten naar een speciaal ontwikkelde pokkenverenmatras met verschillende 'merkbare' zônes. Wat een verschil!!! Na een gewenningsperiode zijn de rugproblemen nagenoeg weg. Ook de flexibilit...

Veelgestelde vragen

Maak een afspraak

Een afspraak maken, kan tussen 9.00 en 21.00 uur. Op feestdagen zijn we gesloten.

Maak een afspraak
Of ontvang de brochure
Openingstijden
Dinsdag  10:00 - 17:00
Woensdag  10:00 - 12:00
Woensdagmiddag  Gesloten
Donderdag  10:00 - 17:00
Vrijdag  10:00 - 17:00
Zaterdag  10:00 - 16:00
  -
Koopavond  Elke avond: Op afspraak
Jacob Bakker
Vragen? Neem contact op »