Uniek eigen slaapsysteem
Meer dan 20 jaar ervaring
90 dagen slaapgarantie

We leggen je graag onze visie uit. De waarheid achter een comfortabel bed

In 2018 is Contour Bedden opgericht door Jacob Bakker. Voordat hij Contour Bedden oprichtte heeft hij jarenlang ervaring opgedaan in de beddenbranche. Hier merkte hij dat het beter kan. Uit deze motivatie is Contour Bedden ontstaan.

Wij willen je in deze blog de waarheid vertellen achter een echt goed bed. In de beddenbranche is een groot verschil tussen de commerciële waarheid en de technische waarheid. Deze waarheid geldt vooral voor boxspring en lattenbodems en matrassen.

Neem de tijd om alles te lezen. We leggen je graag onze visie hierop uit.

De technische waarheid van de beddenbranche

De kwaliteit van je slaap hangt volledig af van je diepe slaap. Het enige doel dat een technisch goed bed moet hebben is onze diepe slaap laten gebeuren. Hoe fijn de andere 80% van de tijd die je in bed besteedt ook mag zijn. Het heeft allemaal geen invloed op je nachtrust.

Als wij met onze technieken de stoorelementen in de diepe slaap kunnen beperken, halen we het maximale uit jouw slaap! Met deze visie ontwikkelden we onze bedden en matrassen.

Met ons slaapsysteem bieden we ondersteuning ter hoogte van je heupen en meer diepte bij je schouders. Hierdoor volgt het matras de contouren van je lichaam. Ons uiteindelijke doel is om de rug te rekken tijdens de slaap. Dit doen we door de diepgang samen te brengen met een harder deel bij de rug-zone. Je lichaam wordt dan als het ware gedragen door het matras.

Door deze methode lossen we ook het vervelende woelprobleem op. Zachtere zones voor de heupen en schouders zorgen voor verminderde druk en dus minder woelen. Hierdoor verbetert je diepe slaap. De ideale oplossing, drie problemen in één keer opgelost!

Alle stoorelementen in één keer weg. Tegelijk werkt het lichaam aan het herstel van het lichaam. Zo kan je de diepe slaap ongestoord laten gebeuren.

Op deze manier maken wij al jaren onze bedden en matrassen. Zo makkelijk als het klinkt is het alleen niet.

Dit slaapsysteem is eigenlijk niet zacht maar ook niet hard. Wel zacht waar het zacht zou moeten zijn en harder waar het hard zou mogen zijn.

Elk materiaal dat gebruikt wordt om een matras te maken heeft zijn eigen eigenschappen. Elk materiaal zijn indrukbaarheid en elasticiteit kent zijn maximum. Wanneer combinaties worden gemaakt moet alles op elkaar afgestemd worden. Het ene materiaal beperkt meestal een ander materiaal.

Raar maar waar, maar al 30 jaar wordt gezegd dat elk slaapsysteem uitgesproken zones moet hebben. Maar waarom gebeurt dit dan zo weinig en voel ik dit niet in de winkel? Ik zie alleen maar mooie dames die als gegoten liggen op een bed.

Daar komt het tweede onderdeel aan het licht: de commerciële waarheid!

Wil je meer weten?

Brochure aanvragen

De commerciële waarheid van een beddenbranche

Tijdens de ontwikkeling van onze matrassen bezochten wij alle kwaliteitszaken in de omgeving. Hier vonden wij bijna nooit echt werkende bedden of matrassen. Het viel ons op dat iedereen begint over de ligzones en hier reclame mee maakt. Uiteindelijk doet eigenlijk niemand er ook maar iets mee.

Vooral hetgeen dat boven op het matras gedaan wordt bepaalt de hardheid van het matras. Hierdoor voel je nauwelijks verschillen tussen de matrassen.

Winkeliers zijn tegenwoordig vooral druk bezig met de merken die zij aanbieden. Grote winkels vol met bedden, boxsprings en matrassen van verschillende merken. De klant zal dan wel het idee hebben dat ze een groot aanbod hebben. Als alles hetzelfde aanvoelt weet de klant niet wat te kiezen.

Dit is wat de gemiddelde beddenverkoper graag wil. Hierdoor kan hij bepalen wat hij wil verkopen.

De best werkende matrassen zijn niet leuk en zien er vaak ook niet het mooiste uit. De klant wil deze vast niet. Deze zijn ook veel te moeilijk te verkopen en je verdient er weinig aan. Het werkt ongeveer hetzelfde als steunzolen. Je moet eraan wennen. Geweldig als je er aan gewend bent, maar daarvoor vooral lastig.

Merk je dat de commerciële matrassen voor de makkelijke keuze zijn gemaakt? Door het feit dat deze matrassen minder goed hoeven te presteren kan je ze goedkoper maken en zo meer verdienen.
Wanneer dan ook de termen boxspring of bodem worden gebruikt is de koper helemaal overtuigd. Interessant is dat een bodem pas echt werkt als het matras goed is. Bij de commerciële bedden speelt de bodem nauwelijks een rol van betekenis.

Dagelijks spreken wij mensen die denken dat zij een goed bed hebben gekocht. Na maanden kunnen ze alleen nog steeds niet prettig slapen. Er is doorgaans één oorzaak: een te hard matras op een goede boxspring. Deze boxspring heeft dan eigenlijk niks te doen doordat het matras niet werkt. De meeste verkopers leggen er dan maar een topper op om het nog een beetje leuk te laten lijken en het een soort van comfortabel te maken.

Wat vinden onze klanten?

Reviews lezen

De conclusie

Het zal lastig zijn maar probeer uit deze kant van de beddenmarkt te blijven. Het gaat hier namelijk om 90% van alle beddenwinkels. Veel mooie praatjes maar geen kwaliteit.
Hoe herken je dit soort beddenwinkels:

  • Mooie boxsprings met bijbehorende toppers
  • Veel merken met grote namen
  • Regelmatige uitverkopen
  • Er wordt snel gevraagd naar je budget
    U bent altijd welkom bij Contour Bedden in Genemuiden. We nemen u graag mee in het verhaal van een goed bed. Na dit gesprek hoeft u niet direct te beslissen. Neem dus de tijd! Het enige doel dat wij hebben is dat jij elke dag goed uitgerust wakker wordt.

Wil je meer weten en ervaren?

Plan direct een afspraak

7 maanden geleden | albert schenkel, Zuidwolde
uniek in zijn soort
Eigenaar/verkoper heeft kennis van zaken en matrassen zijn van prima kwaliteit.
3 maanden geleden | Bouke, Emmeloord
De matrassen bevallen boven verwachting!
Vanaf het in gebruik nemen van onze matrassen heb ik geen last meer van nekklachten en sta in de ochtend fit op. Wij zijn blij met de beslissing tot aankoop van de matrassen, na goed advies,
3 weken geleden | Anja , Zwartsluis
Deskundig en onderbouwd advies
Bij Contour Bedden kreeg ik voor het eerst tijdens mijn zoektocht naar een beter bed een goed onderbouwd advies. Ook heel prettig was het meedenken en in de toekomst kijken. Dat heeft onder andere tot gevolg gehad dat ik heb gekozen voor een boxspring op wielen en met de optie hoog/laag. Ook de voor...
3 maanden geleden | Bernhard, Genemuiden
Perfect advies en een formidabel bed
Jacob heeft ons uitgebreid geadviseerd bij de aanschaf van een nieuwe boxspring. Met zijn professionele kundigheid heeft hij uitgebreid de tijd genomen om voor ons de juiste combinatie samen te stellen. Vanaf dag 1 slapen wij in een weldadig bed, komen uitgerust en ontspannen uit bed. Onze specifiek...
2 dagen geleden | Lourens van Dalen, Zwolle
Goed advies. Goede service.
Vanuit een ervaring met een stugge pokkenverenmatras, ondanks de vele 'veren' die wij voor een geschikte prijs kochten naar een speciaal ontwikkelde pokkenverenmatras met verschillende 'merkbare' zônes. Wat een verschil!!! Na een gewenningsperiode zijn de rugproblemen nagenoeg weg. Ook de flexibilit...
1 maand geleden | Peter, Genemuiden
Geweldig
Mijn vrouw en ik hebben 2 matrassen aangeschaft bij Jacob van Contour bedden en Jacob heeft ons uitstekend geholpen om een juiste keuze te maken en achteraf, we slapen er nu ruim 2 maanden op, kunnen we zeggen dat Jacob weet waar hij het over heeft. We slapen super op onze nieuwe matrassen. Peter e...
2 maanden geleden | G., Genemuiden
Goede aankoop gedaan
Na vrij lang geslapen te hebben op een waterbed nu overgestapt naar een hoog- laag bed van Contour en dit bevalt prima.
3 dagen geleden | André , Zwolle
Super geholpen
Jacob heeft alle tijd voor ons genomen! Ook toen we twijfelden aan de kussens Weer perfect geholpen
7 maanden geleden | Aart, Zwolle
Vakkundig advies!
Bij Contour Bedden krijg je op de persoon afgestemd advies wat je nergens anders krijgt. Zo wordt een matras samengesteld die écht voor jou geschikt is. Dus géén gok of je er wel lekker op ligt en je ook écht uitgerust wakker wordt. We hebben onze matrassen nu een half jaar en alle irritaties door...
6 maanden geleden | Greet, Zwartsluis
Prima advies gekregen
Men denkt goed met je mee
3 weken geleden | Ina, Dronten
Heerlijk om weer lekker te slapen
We kregen hele goede uitleg van Jacob over welk bed bij ons past. Nadat ik er eerst even aan moest wennen, slaap ik nu fanfastisch. Het is zelfs zo passend, dat ik op vakantie op andere matrassen niet meer lekker kan liggen. Ik heb nu ook een reistopper besteld zodat ik ook op vakantie weer heerlijk...
3 dagen geleden | M, Genemuiden
Heerlijk om je bed ‘s avonds weer in te gaan!
Ik hoopte dat wat gezegd werd uit zou komen..en dat is gelukt! Ik kwam voor 2 kussens, maar dat werden 2 kussens en 2 matrassen! Zijn zeer tevreden, slapen stukken beter! Heerlijk om je bed ‘s avonds weer in te gaan :)
7 maanden geleden | pieter dolfsma, Kampen
de matrassen voelen anders dan in de winkel geprobeerd
matrassen zijn erg zwaar voor mijn vrouw matrassen zijn geruild voor een zachtere en lichtere uitvoering bedankt voor de service het slaapt veel beter
7 maanden geleden | H., Kampen
Geen last meer van rug en slapeloze nachten
Jacob nam uitgebreid de tijd voor ons om te helpen in onze zoektocht naar het ideale bed. We hoefden dan ook niet lang na te denken, en ronden de koop snel af. 8 weken later waren onze rugklachten en slaapproblemen voorbij. Tot op heden slapen we heerlijk, en adviseren we iedereen in onze omgeving d...
2 maanden geleden | Arjan Lodder, Barneveld
Goed advies en uitstekende service!
Een fijn gesprek met een ter zake kundig iemand.
3 dagen geleden | Evelien, Zwolle
Zeer tevreden
Een fijn bed, goede kussens en uitstekende matrassen
5 maanden geleden | Lute, Genemuiden
Klasse
Professionele uitleg/begeleiding en superfijne matrassen/kussens
1 maand geleden | W. Kleij, Hasselt, Hasselt
Goede service
Goede service snelle leveringen
5 maanden geleden | Jansiska Bastiaannet, Genemuiden
Geweldig geholpen en luisterend oor.
Raad het iedereen aan om daar zijn bed te kopen. Goed advies. En is het niet goed omdat je nog niet lekker slaapt geen probleem er word naar jou slaap houding gekeken.
1 maand geleden | Fam. G.A.M. Mulder, Raalte, Raalte
Super
Prima voor lichting waar door je een uitstekende matras koopt. Niet goedkoop maar slaapt uitstekend

Veelgestelde vragen

Maak een afspraak

Een afspraak maken, kan tussen 9.00 en 21.00 uur. Op feestdagen zijn we gesloten.

Maak een afspraak
Of ontvang de brochure
Openingstijden
Maandag  Open op afspraak
  09:00 - 21:00
Dinsdag  10:00 - 17:00
Woensdag  10:00 - 12:00
Woensdagmiddag  Open op afspraak
Donderdag  10:00 - 17:00
Vrijdag  10:00 - 17:00
Zaterdag  10:00 - 16:00
  -
Koopavond  Elke avond: Op afspraak
  19:00 - 21:00
Vrijdag 31-5  Gesloten
Jacob Bakker
Vragen? Neem contact op »