Uniek eigen slaapsysteem
Meer dan 20 jaar ervaring
90 dagen slaapgarantie

We leggen je graag onze visie uit. De waarheid achter een comfortabel bed

In 2018 is Contour Bedden opgericht door Jacob Bakker. Voordat hij Contour Bedden oprichtte heeft hij jarenlang ervaring opgedaan in de beddenbranche. Hier merkte hij dat het beter kan. Uit deze motivatie is Contour Bedden ontstaan.

Wij willen je in deze blog de waarheid vertellen achter een echt goed bed. In de beddenbranche is een groot verschil tussen de commerciële waarheid en de technische waarheid. Deze waarheid geldt vooral voor boxspring en lattenbodems en matrassen.

Neem de tijd om alles te lezen. We leggen je graag onze visie hierop uit.

De technische waarheid van de beddenbranche

De kwaliteit van je slaap hangt volledig af van je diepe slaap. Het enige doel dat een technisch goed bed moet hebben is onze diepe slaap laten gebeuren. Hoe fijn de andere 80% van de tijd die je in bed besteedt ook mag zijn. Het heeft allemaal geen invloed op je nachtrust.

Als wij met onze technieken de stoorelementen in de diepe slaap kunnen beperken, halen we het maximale uit jouw slaap! Met deze visie ontwikkelden we onze bedden en matrassen.

Met ons slaapsysteem bieden we ondersteuning ter hoogte van je heupen en meer diepte bij je schouders. Hierdoor volgt het matras de contouren van je lichaam. Ons uiteindelijke doel is om de rug te rekken tijdens de slaap. Dit doen we door de diepgang samen te brengen met een harder deel bij de rug-zone. Je lichaam wordt dan als het ware gedragen door het matras.

Door deze methode lossen we ook het vervelende woelprobleem op. Zachtere zones voor de heupen en schouders zorgen voor verminderde druk en dus minder woelen. Hierdoor verbetert je diepe slaap. De ideale oplossing, drie problemen in één keer opgelost!

Alle stoorelementen in één keer weg. Tegelijk werkt het lichaam aan het herstel van het lichaam. Zo kan je de diepe slaap ongestoord laten gebeuren.

Op deze manier maken wij al jaren onze bedden en matrassen. Zo makkelijk als het klinkt is het alleen niet.

Dit slaapsysteem is eigenlijk niet zacht maar ook niet hard. Wel zacht waar het zacht zou moeten zijn en harder waar het hard zou mogen zijn.

Elk materiaal dat gebruikt wordt om een matras te maken heeft zijn eigen eigenschappen. Elk materiaal zijn indrukbaarheid en elasticiteit kent zijn maximum. Wanneer combinaties worden gemaakt moet alles op elkaar afgestemd worden. Het ene materiaal beperkt meestal een ander materiaal.

Raar maar waar, maar al 30 jaar wordt gezegd dat elk slaapsysteem uitgesproken zones moet hebben. Maar waarom gebeurt dit dan zo weinig en voel ik dit niet in de winkel? Ik zie alleen maar mooie dames die als gegoten liggen op een bed.

Daar komt het tweede onderdeel aan het licht: de commerciële waarheid!

Wil je meer weten?

Brochure aanvragen

De commerciële waarheid van een beddenbranche

Tijdens de ontwikkeling van onze matrassen bezochten wij alle kwaliteitszaken in de omgeving. Hier vonden wij bijna nooit echt werkende bedden of matrassen. Het viel ons op dat iedereen begint over de ligzones en hier reclame mee maakt. Uiteindelijk doet eigenlijk niemand er ook maar iets mee.

Vooral hetgeen dat boven op het matras gedaan wordt bepaalt de hardheid van het matras. Hierdoor voel je nauwelijks verschillen tussen de matrassen.

Winkeliers zijn tegenwoordig vooral druk bezig met de merken die zij aanbieden. Grote winkels vol met bedden, boxsprings en matrassen van verschillende merken. De klant zal dan wel het idee hebben dat ze een groot aanbod hebben. Als alles hetzelfde aanvoelt weet de klant niet wat te kiezen.

Dit is wat de gemiddelde beddenverkoper graag wil. Hierdoor kan hij bepalen wat hij wil verkopen.

De best werkende matrassen zijn niet leuk en zien er vaak ook niet het mooiste uit. De klant wil deze vast niet. Deze zijn ook veel te moeilijk te verkopen en je verdient er weinig aan. Het werkt ongeveer hetzelfde als steunzolen. Je moet eraan wennen. Geweldig als je er aan gewend bent, maar daarvoor vooral lastig.

Merk je dat de commerciële matrassen voor de makkelijke keuze zijn gemaakt? Door het feit dat deze matrassen minder goed hoeven te presteren kan je ze goedkoper maken en zo meer verdienen.
Wanneer dan ook de termen boxspring of bodem worden gebruikt is de koper helemaal overtuigd. Interessant is dat een bodem pas echt werkt als het matras goed is. Bij de commerciële bedden speelt de bodem nauwelijks een rol van betekenis.

Dagelijks spreken wij mensen die denken dat zij een goed bed hebben gekocht. Na maanden kunnen ze alleen nog steeds niet prettig slapen. Er is doorgaans één oorzaak: een te hard matras op een goede boxspring. Deze boxspring heeft dan eigenlijk niks te doen doordat het matras niet werkt. De meeste verkopers leggen er dan maar een topper op om het nog een beetje leuk te laten lijken en het een soort van comfortabel te maken.

Wat vinden onze klanten?

Reviews lezen

De conclusie

Het zal lastig zijn maar probeer uit deze kant van de beddenmarkt te blijven. Het gaat hier namelijk om 90% van alle beddenwinkels. Veel mooie praatjes maar geen kwaliteit.
Hoe herken je dit soort beddenwinkels:

  • Mooie boxsprings met bijbehorende toppers
  • Veel merken met grote namen
  • Regelmatige uitverkopen
  • Er wordt snel gevraagd naar je budget
    U bent altijd welkom bij Contour Bedden in Genemuiden. We nemen u graag mee in het verhaal van een goed bed. Na dit gesprek hoeft u niet direct te beslissen. Neem dus de tijd! Het enige doel dat wij hebben is dat jij elke dag goed uitgerust wakker wordt.

Wil je meer weten en ervaren?

Plan direct een afspraak

4 maanden geleden | Jacob, Ens
Prima uitleg
Prima uitleg en begeleiding
3 maanden geleden | Hans, Wijhe
Goede boxsprings goede matrassen en zeer goed slapen.
Wij hebben een zeer goede ervaring met Contour. hebben We hebben hoog/laagbedden aangeschaft bij Contour omdat we een dagje ouder worden. Het gemak van het op hoogte de bedden opmaken en dat de bedden uit elkaar kunnen worden geschoven is zeer praktisch. Jacob heeft ons kunnen overtuigen wat er nod...
2 maanden geleden | Peter, Emmeloord
Advies op basis van feiten met als gevolg: goed slapen
Ik kwam bij Jacob nadat ik na mijn zoveelste nieuwe bed/matras weer niet lekker lag. Dit gebeurde meestal in een tijdsbestek van 6 tot 12 maanden. Ik heb alles geprobeerd: bekende merken, medische matrassen maar nergens ben ik zo’n soepele schouderzone tegengekomen. Je lichaam krijgt echt ruimte om...
2 weken geleden | Greet, Zwartsluis
Prima advies gekregen
Men denkt goed met je mee
1 maand geleden | H., Kampen
Geen last meer van rug en slapeloze nachten
Jacob nam uitgebreid de tijd voor ons om te helpen in onze zoektocht naar het ideale bed. We hoefden dan ook niet lang na te denken, en ronden de koop snel af. 8 weken later waren onze rugklachten en slaapproblemen voorbij. Tot op heden slapen we heerlijk, en adviseren we iedereen in onze omgeving d...
4 maanden geleden | Dineke, Emmeloord
Prima service
Onze problemen zijn meteen aangepakt en in korte tijd verholpen
3 maanden geleden | HJA(Henry) Kleene, Zwolle
Heel positief!
Kwaliteit heeft zijn prijs. Maar ik heb het er heel graag voor over!
4 maanden geleden | R.M., Zwolle
Goed advies, uitstekende producten, prima nazorg.
Er werd alle tijd uitgetrokken om ons aan producten op maat te helpen. Dat blijkt in de praktijk prima te werken. Een klein ongemak werd aan huis prima verholpen en leidde nog tot nuttig aanvullend advies
3 maanden geleden | E ten kleij, Ens
Tot nu toe voldoet het product
Nog te weinig tijd gehad om een sluitend oordeel te vellen
3 maanden geleden | Wim, Eibergen
Heerlijk liggen, rugklachten verdwenen.
We slapen nu een half jaar op ons hoog-laag en verrijdbare bed. Heerlijk liggen, rugklachten van onze oude bedden als sneeuw voor de zon verdwenen. Niets dan lof voor Jacob die ons een professioneel advies gegeven heeft. We slapen nu probleemloos de hele nacht door. De keuze in kussens enorm en ook...
2 maanden geleden | pieter dolfsma, Kampen
de matrassen voelen anders dan in de winkel geprobeerd
matrassen zijn erg zwaar voor mijn vrouw matrassen zijn geruild voor een zachtere en lichtere uitvoering bedankt voor de service het slaapt veel beter
1 maand geleden | albert schenkel, Zuidwolde
uniek in zijn soort
Eigenaar/verkoper heeft kennis van zaken en matrassen zijn van prima kwaliteit.
3 maanden geleden | Jacqueline baak, 's-gravenhage
Erg tevreden
Mijn ervaring over Contour bedden is in 1 woord Top... Ik heb poos geleden een matras gekocht omdat ik last had van mijn heupen rug en schouders en het gaat nu een heel stuk beter....zou mijn matras niet meer kunnen missen...... Dus op zoek naar een goed nieuw matras Raad ik aan om is langs te gaan...
3 maanden geleden | Patrick, Ijsselmuiden
Super service
Wij zijn super blij met ons bed was eerst wel iets wennen maar na een kleine twee weken waren we er al redelijk aan gewend
4 maanden geleden | Bernhard Pleijsier, Hasselt
Goede service en begeleiding voor een goed bed wat passend is.
Neemt de tijd en zorgt ervoor dat je een goede keuze kan maken.
3 maanden geleden | Oscar, Rutten
Echt een goed bed
Ja ook wij waren sceptisch. Op Tv en radio wordt van alles beloofd. Ook dit bedrijf verteld je van alles. Vergeet je twijfel. Je krijgt echt advies en echt een heel goed bed.
2 maanden geleden | Aart, Zwolle
Vakkundig advies!
Bij Contour Bedden krijg je op de persoon afgestemd advies wat je nergens anders krijgt. Zo wordt een matras samengesteld die écht voor jou geschikt is. Dus géén gok of je er wel lekker op ligt en je ook écht uitgerust wakker wordt. We hebben onze matrassen nu een half jaar en alle irritaties door...
4 maanden geleden | Arjan , Nijeveen
Zeer tevreden over advies en service van Contour Bedden
Over gestapt van waterbed naar boxspring bed ivm schouder en heup klachten. We werden uiterst hartelijk ontvangen en uitgebreid geïnformeerd door dhr. Jacob Bakker. Na de levering van onze nieuwe boxspring met kussens, was mijn kussen net iets te hard/hoog. Na telefonisch overleg met dhr Bakker, dez...
3 maanden geleden | Klomp, Genemuiden
goed advies en onze goede nachtrust terug.
We waren op zoek naar een ander bed Ivm rugklachten, we zijn goed geholpen en na uitgebreid advies geslaagd voor een bed. Het is een prachtig bed en ook onze klachten zijn weg door dat het matras en kussen op onze eigen wensen zijn afgestemd .
4 maanden geleden | Francien Voortman, Rijssen
Goede matras
Vooralsnog kan ik redelijk goed slapen op deze matras.Wel verdient het - in mijn persoonlijke situatie - aanbeveling de matras regelmatig even om te draaien.

Veelgestelde vragen

Maak een afspraak

Een afspraak maken, kan tussen 9.00 en 21.00 uur. Op feestdagen zijn we gesloten.

Maak een afspraak
Of ontvang de brochure
Openingstijden
Maandag  Open op afspraak
Dinsdag  10:00 - 17:00
Woensdag  10:00 - 12:00
Woensdagmiddag  Open op afspraak
Donderdag  10:00 - 17:00
Vrijdag  10:00 - 17:00
Zaterdag  10:00 - 16:00
Jacob Bakker
Vragen? Neem contact op »