Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

matras-voor-rugklachten-1280.jpg

.

Het voorkomen en verminderen van rugklachten
beter-slapen-250.jpg
wakker-worden-250.jpg

Vind het beste topmatras voor rugklachten

Heb je last van rugklachten? Sta je iedere ochtend op met deze klachten en verminderen of verdwijnen ze in de loop van de dag? Wellicht dat je online al rond hebt gekeken voor tips, zodat je geen last meer hebt van je rugpijn.

matras-rugpijn-640.jpg
.

Slapen zonder rugklachten!

Comfortzones bestaan al 20 jaar,
Voelbare zones zijn een uitzondering

Zoek niet verder: we geven je dé tip! Slapen op een goed matras helpt bij rugklachten. Een matras die ruimte geeft aan je schouder en heupen. Door de taille te laten dragen wordt de rug gerekt. Zo wordt de rug gedragen en slaap je stabieler. Dit voorkomt veel woelen en draaien en kunnen we dieper en ongestoord slapen.

Maar welk matras kies je bij rugklachten? We leggen het je hieronder uit.

Gratis brochure

VUL ONDERSTAAND FORMULIER IN EN ONTVANG DE BROCHURE IN JE MAIL.

√ Prijs informatie
√ Bedden en matrassen.
√ Inzicht in goed slapen
√ Minder rugklachten

Lees het in onze brochure
Gemiddeld uit reviews
via Google en Facebook

Kort samengevat zorgt een goed matras voor:

  • Veel ondersteuning in de onderrug en brengt de rug in conditie
  • Stabiel en rustiger slapen in de de juiste houding, je slaapt dan zonder rugpijn
  • Steun over het hele lichaam, zodat je dieper en uitgerust wakker wordt
  • Geen druk op de schouders en nek, waardoor je ontspannen kunt slapen
  • Ontlasting van de rugwervel. Hierdoor kun je ontspannen slapen

Wat onze klanten vinden

10
"Geen pijntjes meer, niet tussendoor wakker worden."

Na een zoektocht van 12 jaar ben ik bij Jacob gekomen van Contour Bedden in Genemuiden. Hier heb je 1 slaapsysteem wat goed is en niet meer doorontwikkeld hoeft te worden. Het verhaal is logisch, de bedden zijn logisch en na 4 a 5 maanden moet ik zeggen dat het echt werkt. Geen pijntjes meer, niet tussendoor wakker worden.

Peter Siemonsma, Emmeloord
9
.5
"Onze beste aankoop ooit!"

Jacob heeft ons in alle rust plezierig vertelt over wat je lijf 's nachts doorstaat. Geen commercieel verhaal maar het beste advies over de kracht van een goede nachtrust. Slapen is wel het belangrijkste moment van de dag, dus wij kunnen Contour Bedden na 5 maanden slapen meer dan aanbevelen. Onze beste aankoop ooit!

Maureen van Haaren, Apeldoorn
10
"Goed geholpen"

Goed geholpen door Contour Bedden, vanwege rugklachten kreeg ik gelijk een tijdelijke matras mee in afwachting van de bestelde matras in de juiste maat. Matras hielp al de eerste nacht tegen de rugpijn, nu geen klachten meer. Later bij levering van het nieuwe matras werden onze eigen lattenbodems perfect afgesteld. Wij zijn dik tevreden met de Contour Bedden

Steven Verhoek, Hasselt
matras-rugklachten-540-(1).jpg

Rugpijn door matras

Wellicht denk je nu: rugpijn door matras? Kan dat? Jazeker! Rugpijn door een matras kan komen doordat je geen goede slaaphouding hebt. Een goede slaaphouding werkt namelijk preventief en kan helpen bij herstel als je rugklachten ervaart. Een goede slaaphouding bereik je door te slapen op een matras met goede ondersteuning en drukverdeling. Een actief matras helpt je bij het bereiken van een goede slaaphouding.

Wat is een goed matras bij rugklachten?

Maar welk matras bij rugklachten kies je? Vaak wordt een hard matras aanbevolen. Helaas is dit alles behalve goed rugklachten. De klachten verergeren dan juist. Daarom is het slapen op een actief matras belangrijk.

We hebben het nu al een paar keer genoemd: kies voor een actief matras! Maar wat is eigenlijk een actief matras? Een actief matras is een matras dat zorgt voor de juiste verdeling tussen jouw lichaam en het matras. De matrassen zijn zacht in de zones waar dit zo moet zijn, maar ook hard wanneer dit van belang is.

Een goed matras bij rugklachten kies je door erop te letten of je de verschillende zones daadwerkelijk kunt voelen. Ga in de winkel, in het midden, van het matras zitten met je hele gewicht en kijk of de matras meegeeft door je gewicht. Als het matras niet meegeeft als je erop zit, dan kan je heup helemaal niet weg wanneer je ligt.

Let erop dat wanneer je gaat liggen, dat je taille gedragen wordt door het matras. Daarnaast moet de schouderzone zachter zijn dan de heupzone, omdat de heupen zwaarder zijn dan de schouders. Op deze manier vind je een goed matras bij rugklachten.

Een bed die doet wat hij moet doen

Een matras heeft grote invloed op het vermogen van je rug om te herstellen. Een goed matras houdt je rug soepel, door het op alle juiste drukpunten volledig te ondersteunen. Stel je eens voor hoe dit je dagelijkse leven volledig kan veranderen.
Door de bomen het bos weer zien. Wat voor ondersteuning heb ik nodig om goede te slapen of zonder rugklachten op te staan. Het beste matras ontwikkeld samen met ergo- en fysio therapeuten..

Wil je weten wat invloed heeft op jou slaapkwaliteit?