Uniek eigen slaapsysteem
Meer dan 20 jaar ervaring
90 dagen slaapgarantie

Waar moet je op letten? Een goede matras kopen

Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer bij het kopen van een goede matras. Een slaapspecialist kan je de weg wijzen.

Het is heel belangrijk om bij het oriënteren een onderscheid maken tussen de Technische waarheid en aan de andere kant de Commerciële waarheid. Deze twee worden heel snel door elkaar gehaald, dat zorgt voor grote verwarring in de beddenwereld. Dit geldt voor matrassen, boxspring en bedbodems.

De technische feiten van een matras

De kwaliteit van onze nachtrust hangt alleen af van de kwaliteit van onze diepe slaap. Onze diepe slaap ongestoord doorkomen is het enige doel waar een goed bed voor dient. Hoe leuk de 80% van de tijd die men in een bed doorbrengt, ook mag zijn. Het heeft niets met slapen te maken.

Als we matrassen maken die ervoor zorgen dat alle stoorelementen in onze diepe slaap kunnen worden geminimaliseerd, dan pas halen we het maximale uit onze diepe slaap en komen we tot rust.

Een slaapsysteem dat een maximale ruime soepelheid geeft ter hoogte van de schouders en een enorme diepgang biedt ter hoogte van de heupen, past bij íeder lichaam. Als we die zachte delen combineren met een harder deel in de rug-zone (taille) dan bereiken we ons doel, namelijk de rug rekken!

Door deze ruimte bij de schouders en heupen lossen we ook de vervelende druk op aan onze schouders (en heupen). Deze zorgt constant voor onrustige nachten en onderbreekt onze diepe slaap.

De commerciële feiten van een matras

Tijdens de ontwikkeling van onze matrassen hebben we in een straal van 100 km een bezoek gebracht aan alle kwaliteit-beddenwinkels en we vonden bijna nooit 'werkende' matrassen . Het viel ons op dat iedereen het over comfortzones heeft, schrijft over comfortzones, reclame maakt met comfortzones. In werkelijkheid heeft niemand die nooit op d ejuiste manier in een matras gevoeld!
Het zijn vooral de lagen die boven op de matraskern gebruikt worden die de hardheid en het gevoel van comfort beïnvloeden. Het voelt lekker aan maar vanuit de kern van de matras komt geen comfort. Hierdoor merken we weinig van de verschillen tussen de diverse matrassen.

De winkeliers zijn vooral trots op hun aanbod van merken (Tempur, Auping, Velda, Beka, Recor, Pullman, …). De klant heeft dan het idee dat ze een groot aanbod hebben, maar als alles bijna hetzelfde aanvoelt, weet hij niet meer wat hij moet voelen en kiezen. En dat is juist wat de klassieke beddenverkoper wil, want daardoor heeft hij alle touwtjes in handen om je te laten kiezen wat hij wil. Alleen van een merk ga je niet beter slapen.

Een goede matras kopen

De meest uitgesproken werkende matras (lees: indrukken en zich vormen naar je lichaam) is niet echt leuk. Deze zou je als klant, omdat je het niet gewend bent, namelijk niet zelf kiezen! Deze matras is moeilijk te verkopen en men verdient er minder aan. Het is namelijk een matras waaraan je moet wennen, net zoals aan steunzolen. Fantastisch als je eraan gewend bent, maar het is wel vervelend om aan te moeten wennen.

Heb je door dat de commerciële matrassen gemaakt zijn om je makkelijk te laten kiezen? En dat ze, als ze niet erg hard hoeven te 'werken', goedkoper geproduceerd kunnen worden én er meer op verdiend wordt? Het bijzondere is eigenlijk dat een bedbodem pas een rol begint te spelen als de matras 'werkt'. Bij de commerciële matrassen speelt de bodem een heel beperkte rol omdat de matrassen te stug en te hard zijn. Het is dus belangrijk om je hier goed in te verdiepen.

Dagelijks ontmoeten wij klanten die, in hun ogen, een goede matras hebben gekocht en die er na maanden nog niet op kunnen slapen. Vaak zien we hetzelfde: een te harde matras met daaronder een mooie boxspring, die eigenlijk niet veel moet doen omdat de matras niet echt werkt... Als oplossing heeft men er dan maar een topper opgelegd om het een beetje leuk en comfortabel te maken te maken. De bodem doet NIETS. De matras te hard: NIETS. En de topper er bovenop… OOK NIETS! Uiteindelijk: 3X NIETS, maar jammer genoeg is er wél veel geld uitgegeven.

4 maanden geleden | Jacob, Ens
Prima uitleg
Prima uitleg en begeleiding
3 maanden geleden | Hans, Wijhe
Goede boxsprings goede matrassen en zeer goed slapen.
Wij hebben een zeer goede ervaring met Contour. hebben We hebben hoog/laagbedden aangeschaft bij Contour omdat we een dagje ouder worden. Het gemak van het op hoogte de bedden opmaken en dat de bedden uit elkaar kunnen worden geschoven is zeer praktisch. Jacob heeft ons kunnen overtuigen wat er nod...
2 maanden geleden | Peter, Emmeloord
Advies op basis van feiten met als gevolg: goed slapen
Ik kwam bij Jacob nadat ik na mijn zoveelste nieuwe bed/matras weer niet lekker lag. Dit gebeurde meestal in een tijdsbestek van 6 tot 12 maanden. Ik heb alles geprobeerd: bekende merken, medische matrassen maar nergens ben ik zo’n soepele schouderzone tegengekomen. Je lichaam krijgt echt ruimte om...
2 weken geleden | Greet, Zwartsluis
Prima advies gekregen
Men denkt goed met je mee
1 maand geleden | H., Kampen
Geen last meer van rug en slapeloze nachten
Jacob nam uitgebreid de tijd voor ons om te helpen in onze zoektocht naar het ideale bed. We hoefden dan ook niet lang na te denken, en ronden de koop snel af. 8 weken later waren onze rugklachten en slaapproblemen voorbij. Tot op heden slapen we heerlijk, en adviseren we iedereen in onze omgeving d...
4 maanden geleden | Dineke, Emmeloord
Prima service
Onze problemen zijn meteen aangepakt en in korte tijd verholpen
3 maanden geleden | HJA(Henry) Kleene, Zwolle
Heel positief!
Kwaliteit heeft zijn prijs. Maar ik heb het er heel graag voor over!
4 maanden geleden | R.M., Zwolle
Goed advies, uitstekende producten, prima nazorg.
Er werd alle tijd uitgetrokken om ons aan producten op maat te helpen. Dat blijkt in de praktijk prima te werken. Een klein ongemak werd aan huis prima verholpen en leidde nog tot nuttig aanvullend advies
3 maanden geleden | E ten kleij, Ens
Tot nu toe voldoet het product
Nog te weinig tijd gehad om een sluitend oordeel te vellen
3 maanden geleden | Wim, Eibergen
Heerlijk liggen, rugklachten verdwenen.
We slapen nu een half jaar op ons hoog-laag en verrijdbare bed. Heerlijk liggen, rugklachten van onze oude bedden als sneeuw voor de zon verdwenen. Niets dan lof voor Jacob die ons een professioneel advies gegeven heeft. We slapen nu probleemloos de hele nacht door. De keuze in kussens enorm en ook...
2 maanden geleden | pieter dolfsma, Kampen
de matrassen voelen anders dan in de winkel geprobeerd
matrassen zijn erg zwaar voor mijn vrouw matrassen zijn geruild voor een zachtere en lichtere uitvoering bedankt voor de service het slaapt veel beter
1 maand geleden | albert schenkel, Zuidwolde
uniek in zijn soort
Eigenaar/verkoper heeft kennis van zaken en matrassen zijn van prima kwaliteit.
3 maanden geleden | Jacqueline baak, 's-gravenhage
Erg tevreden
Mijn ervaring over Contour bedden is in 1 woord Top... Ik heb poos geleden een matras gekocht omdat ik last had van mijn heupen rug en schouders en het gaat nu een heel stuk beter....zou mijn matras niet meer kunnen missen...... Dus op zoek naar een goed nieuw matras Raad ik aan om is langs te gaan...
3 maanden geleden | Patrick, Ijsselmuiden
Super service
Wij zijn super blij met ons bed was eerst wel iets wennen maar na een kleine twee weken waren we er al redelijk aan gewend
4 maanden geleden | Bernhard Pleijsier, Hasselt
Goede service en begeleiding voor een goed bed wat passend is.
Neemt de tijd en zorgt ervoor dat je een goede keuze kan maken.
3 maanden geleden | Oscar, Rutten
Echt een goed bed
Ja ook wij waren sceptisch. Op Tv en radio wordt van alles beloofd. Ook dit bedrijf verteld je van alles. Vergeet je twijfel. Je krijgt echt advies en echt een heel goed bed.
2 maanden geleden | Aart, Zwolle
Vakkundig advies!
Bij Contour Bedden krijg je op de persoon afgestemd advies wat je nergens anders krijgt. Zo wordt een matras samengesteld die écht voor jou geschikt is. Dus géén gok of je er wel lekker op ligt en je ook écht uitgerust wakker wordt. We hebben onze matrassen nu een half jaar en alle irritaties door...
4 maanden geleden | Arjan , Nijeveen
Zeer tevreden over advies en service van Contour Bedden
Over gestapt van waterbed naar boxspring bed ivm schouder en heup klachten. We werden uiterst hartelijk ontvangen en uitgebreid geïnformeerd door dhr. Jacob Bakker. Na de levering van onze nieuwe boxspring met kussens, was mijn kussen net iets te hard/hoog. Na telefonisch overleg met dhr Bakker, dez...
3 maanden geleden | Klomp, Genemuiden
goed advies en onze goede nachtrust terug.
We waren op zoek naar een ander bed Ivm rugklachten, we zijn goed geholpen en na uitgebreid advies geslaagd voor een bed. Het is een prachtig bed en ook onze klachten zijn weg door dat het matras en kussen op onze eigen wensen zijn afgestemd .
4 maanden geleden | Francien Voortman, Rijssen
Goede matras
Vooralsnog kan ik redelijk goed slapen op deze matras.Wel verdient het - in mijn persoonlijke situatie - aanbeveling de matras regelmatig even om te draaien.

Veelgestelde vragen

Maak een afspraak

Een afspraak maken, kan tussen 9.00 en 21.00 uur. Op feestdagen zijn we gesloten.

Maak een afspraak
Of ontvang de brochure
Openingstijden
Maandag  Open op afspraak
Dinsdag  10:00 - 17:00
Woensdag  10:00 - 12:00
Woensdagmiddag  Open op afspraak
Donderdag  10:00 - 17:00
Vrijdag  10:00 - 17:00
Zaterdag  10:00 - 16:00
Jacob Bakker
Vragen? Neem contact op »