Uniek eigen slaapsysteem
Meer dan 20 jaar ervaring
90 dagen slaapgarantie

Waar moet je op letten? Een goede matras kopen

Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer bij het kopen van een goede matras. Een slaapspecialist kan je de weg wijzen.

Het is heel belangrijk om bij het oriënteren een onderscheid maken tussen de Technische waarheid en aan de andere kant de Commerciële waarheid. Deze twee worden heel snel door elkaar gehaald, dat zorgt voor grote verwarring in de beddenwereld. Dit geldt voor matrassen, boxspring en bedbodems.

De technische feiten van een matras

De kwaliteit van onze nachtrust hangt alleen af van de kwaliteit van onze diepe slaap. Onze diepe slaap ongestoord doorkomen is het enige doel waar een goed bed voor dient. Hoe leuk de 80% van de tijd die men in een bed doorbrengt, ook mag zijn. Het heeft niets met slapen te maken.

Als we matrassen maken die ervoor zorgen dat alle stoorelementen in onze diepe slaap kunnen worden geminimaliseerd, dan pas halen we het maximale uit onze diepe slaap en komen we tot rust.

Een slaapsysteem dat een maximale ruime soepelheid geeft ter hoogte van de schouders en een enorme diepgang biedt ter hoogte van de heupen, past bij íeder lichaam. Als we die zachte delen combineren met een harder deel in de rug-zone (taille) dan bereiken we ons doel, namelijk de rug rekken!

Door deze ruimte bij de schouders en heupen lossen we ook de vervelende druk op aan onze schouders (en heupen). Deze zorgt constant voor onrustige nachten en onderbreekt onze diepe slaap.

De commerciële feiten van een matras

Tijdens de ontwikkeling van onze matrassen hebben we in een straal van 100 km een bezoek gebracht aan alle kwaliteit-beddenwinkels en we vonden bijna nooit 'werkende' matrassen . Het viel ons op dat iedereen het over comfortzones heeft, schrijft over comfortzones, reclame maakt met comfortzones. In werkelijkheid heeft niemand die nooit op d ejuiste manier in een matras gevoeld!
Het zijn vooral de lagen die boven op de matraskern gebruikt worden die de hardheid en het gevoel van comfort beïnvloeden. Het voelt lekker aan maar vanuit de kern van de matras komt geen comfort. Hierdoor merken we weinig van de verschillen tussen de diverse matrassen.

De winkeliers zijn vooral trots op hun aanbod van merken (Tempur, Auping, Velda, Beka, Recor, Pullman, …). De klant heeft dan het idee dat ze een groot aanbod hebben, maar als alles bijna hetzelfde aanvoelt, weet hij niet meer wat hij moet voelen en kiezen. En dat is juist wat de klassieke beddenverkoper wil, want daardoor heeft hij alle touwtjes in handen om je te laten kiezen wat hij wil. Alleen van een merk ga je niet beter slapen.

Een goede matras kopen

De meest uitgesproken werkende matras (lees: indrukken en zich vormen naar je lichaam) is niet echt leuk. Deze zou je als klant, omdat je het niet gewend bent, namelijk niet zelf kiezen! Deze matras is moeilijk te verkopen en men verdient er minder aan. Het is namelijk een matras waaraan je moet wennen, net zoals aan steunzolen. Fantastisch als je eraan gewend bent, maar het is wel vervelend om aan te moeten wennen.

Heb je door dat de commerciële matrassen gemaakt zijn om je makkelijk te laten kiezen? En dat ze, als ze niet erg hard hoeven te 'werken', goedkoper geproduceerd kunnen worden én er meer op verdiend wordt? Het bijzondere is eigenlijk dat een bedbodem pas een rol begint te spelen als de matras 'werkt'. Bij de commerciële matrassen speelt de bodem een heel beperkte rol omdat de matrassen te stug en te hard zijn. Het is dus belangrijk om je hier goed in te verdiepen.

Dagelijks ontmoeten wij klanten die, in hun ogen, een goede matras hebben gekocht en die er na maanden nog niet op kunnen slapen. Vaak zien we hetzelfde: een te harde matras met daaronder een mooie boxspring, die eigenlijk niet veel moet doen omdat de matras niet echt werkt... Als oplossing heeft men er dan maar een topper opgelegd om het een beetje leuk en comfortabel te maken te maken. De bodem doet NIETS. De matras te hard: NIETS. En de topper er bovenop… OOK NIETS! Uiteindelijk: 3X NIETS, maar jammer genoeg is er wél veel geld uitgegeven.

9 maanden geleden | H., Kampen
Geen last meer van rug en slapeloze nachten
Jacob nam uitgebreid de tijd voor ons om te helpen in onze zoektocht naar het ideale bed. We hoefden dan ook niet lang na te denken, en ronden de koop snel af. 8 weken later waren onze rugklachten en slaapproblemen voorbij. Tot op heden slapen we heerlijk, en adviseren we iedereen in onze omgeving d...
9 maanden geleden | albert schenkel, Zuidwolde
uniek in zijn soort
Eigenaar/verkoper heeft kennis van zaken en matrassen zijn van prima kwaliteit.
2 maanden geleden | Peter, Genemuiden
Geweldig
Mijn vrouw en ik hebben 2 matrassen aangeschaft bij Jacob van Contour bedden en Jacob heeft ons uitstekend geholpen om een juiste keuze te maken en achteraf, we slapen er nu ruim 2 maanden op, kunnen we zeggen dat Jacob weet waar hij het over heeft. We slapen super op onze nieuwe matrassen. Peter e...
5 maanden geleden | Bernhard, Genemuiden
Perfect advies en een formidabel bed
Jacob heeft ons uitgebreid geadviseerd bij de aanschaf van een nieuwe boxspring. Met zijn professionele kundigheid heeft hij uitgebreid de tijd genomen om voor ons de juiste combinatie samen te stellen. Vanaf dag 1 slapen wij in een weldadig bed, komen uitgerust en ontspannen uit bed. Onze specifiek...
3 maanden geleden | Arjan Lodder, Barneveld
Goed advies en uitstekende service!
Een fijn gesprek met een ter zake kundig iemand.
9 maanden geleden | Aart, Zwolle
Vakkundig advies!
Bij Contour Bedden krijg je op de persoon afgestemd advies wat je nergens anders krijgt. Zo wordt een matras samengesteld die écht voor jou geschikt is. Dus géén gok of je er wel lekker op ligt en je ook écht uitgerust wakker wordt. We hebben onze matrassen nu een half jaar en alle irritaties door...
8 maanden geleden | Greet, Zwartsluis
Prima advies gekregen
Men denkt goed met je mee
2 maanden geleden | W. Kleij, Hasselt, Hasselt
Goede service
Goede service snelle leveringen
3 maanden geleden | G., Genemuiden
Goede aankoop gedaan
Na vrij lang geslapen te hebben op een waterbed nu overgestapt naar een hoog- laag bed van Contour en dit bevalt prima.
5 maanden geleden | Bouke, Emmeloord
De matrassen bevallen boven verwachting!
Vanaf het in gebruik nemen van onze matrassen heb ik geen last meer van nekklachten en sta in de ochtend fit op. Wij zijn blij met de beslissing tot aankoop van de matrassen, na goed advies,
1 maand geleden | Henk, Genemuiden
Weer lekker slapen
Vriendelijke bediening en nette afhandeling.
2 maanden geleden | Ina, Dronten
Heerlijk om weer lekker te slapen
We kregen hele goede uitleg van Jacob over welk bed bij ons past. Nadat ik er eerst even aan moest wennen, slaap ik nu fanfastisch. Het is zelfs zo passend, dat ik op vakantie op andere matrassen niet meer lekker kan liggen. Ik heb nu ook een reistopper besteld zodat ik ook op vakantie weer heerlijk...
6 maanden geleden | Jansiska Bastiaannet, Genemuiden
Geweldig geholpen en luisterend oor.
Raad het iedereen aan om daar zijn bed te kopen. Goed advies. En is het niet goed omdat je nog niet lekker slaapt geen probleem er word naar jou slaap houding gekeken.
3 maanden geleden | Fam. G.A.M. Mulder, Raalte, Raalte
Super
Prima voor lichting waar door je een uitstekende matras koopt. Niet goedkoop maar slaapt uitstekend
2 maanden geleden | Anja , Zwartsluis
Deskundig en onderbouwd advies
Bij Contour Bedden kreeg ik voor het eerst tijdens mijn zoektocht naar een beter bed een goed onderbouwd advies. Ook heel prettig was het meedenken en in de toekomst kijken. Dat heeft onder andere tot gevolg gehad dat ik heb gekozen voor een boxspring op wielen en met de optie hoog/laag. Ook de voor...
1 maand geleden | M, Genemuiden
Heerlijk om je bed ‘s avonds weer in te gaan!
Ik hoopte dat wat gezegd werd uit zou komen..en dat is gelukt! Ik kwam voor 2 kussens, maar dat werden 2 kussens en 2 matrassen! Zijn zeer tevreden, slapen stukken beter! Heerlijk om je bed ‘s avonds weer in te gaan :)
1 maand geleden | André , Zwolle
Super geholpen
Jacob heeft alle tijd voor ons genomen! Ook toen we twijfelden aan de kussens Weer perfect geholpen
1 maand geleden | Evelien, Zwolle
Zeer tevreden
Een fijn bed, goede kussens en uitstekende matrassen
6 maanden geleden | Lute, Genemuiden
Klasse
Professionele uitleg/begeleiding en superfijne matrassen/kussens
1 maand geleden | Lourens van Dalen, Zwolle
Goed advies. Goede service.
Vanuit een ervaring met een stugge pokkenverenmatras, ondanks de vele 'veren' die wij voor een geschikte prijs kochten naar een speciaal ontwikkelde pokkenverenmatras met verschillende 'merkbare' zônes. Wat een verschil!!! Na een gewenningsperiode zijn de rugproblemen nagenoeg weg. Ook de flexibilit...

Veelgestelde vragen

Maak een afspraak

Een afspraak maken, kan tussen 9.00 en 21.00 uur. Op feestdagen zijn we gesloten.

Maak een afspraak
Of ontvang de brochure
Openingstijden
Dinsdag  10:00 - 17:00
Woensdag  10:00 - 12:00
Woensdagmiddag  Gesloten
Donderdag  10:00 - 17:00
Vrijdag  10:00 - 17:00
Zaterdag  10:00 - 16:00
  -
Koopavond  Elke avond: Op afspraak
Jacob Bakker
Vragen? Neem contact op »