Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

zijslaper-640.jpg

Matras voor zware zijslaper

Iedereen moet lekker slapen
technisch-goed-540.jpg

Een matras kopen als zware zijslaper? Een hele uitdaging!

Vraag jij je af wat de ideale slaaphouding is? Veel matrassen liggen in iedere houding lekker omdat er “kunstmatig” een comfortlaag aan toe is gevoegd die dik en zacht genoeg is om lekker in weg te zakken.

Een dergelijke comfortlaag heeft wel tot gevolg dat je schouders en heupen niet voldoende “toegang” krijgen, hierdoor moet je lichaam ‘s nachts veel woelen en draaien. Dit zorgt voor veel onrust in je slaap en word je niet uitgerust wakker.

Een goede matras moet geschikt zijn voor zowel de zijslaper als de rugslaper

Op de buik slapen kan zorgen voor lichamelijk klachten. Toch zal je merken dat je op de meeste matrassen automatisch op je buik gaat liggen tijdens de nacht. Dit komt doordat de matras niet zacht genoeg is voor de schouder(s) en heup waardoor je niet stabiel en in evenwicht in bed ligt.

Hierdoor ga je in verkeerde houdingen liggen die zorgen dat je ’s nachts wakker wordt en onrustig slaapt.

De meeste mensen zijn (zware) zijslapers wat ook de meest ideale houding is. Op de zij, zowel links als rechts en op je rug zijn prima houdingen om in te slapen. Door (half) op de buik te slapen verdraait de rug en nek, wat uiteindelijk lichamelijke klachten tot gevolg kan hebben.

Matrassen van Contour Bedden zijn ideaal voor zware zijslapers

Onze matrassen zijn zacht waar ze zacht moeten zijn en hard waar ze hard moeten zijn. Zacht in de schouder en heup en een ondersteuning in de taille, die het lichaam draagt en zorgt dat je gedurende de nacht rustig en diep kunt slapen. Uitgerust wakker worden, zonder klachten en volop energie voor de nieuwe dag!

Kom snel jouw nieuwe matras zelf testen!

Bij Contour Bedden vind je jouw nieuwe matras.

"Juist voor de echte zijslaper hebben we het juiste matras. Kom langs en test het zelf!"

Jacob Bakker, Slaapspecialist
Gemiddeld uit reviews
via Google en Facebook