Veelgestelde vragen
Belangrijk is dat je lichaam niet helemaal bovenop het matras ligt, maar er óók niet doorheen zakt. Op het ideale matras vallen je schouder en heup er als het ware in. Bij je taille geeft deze tegendruk, om zo je lichaam te dragen. Het juiste matras is dus hard rond je taille en zacht bij je schouder en heupen.
Matrassen zijn leverbaar in verschillende prijsklassen. Hoe goedkoper, hoe stugger en harder ze vaak zijn. Onze matrassen zijn opgebouwd uit materialen die samenwerken voor de juiste ondersteuning van je lichaam. Wij leveren matrassen voor 'dagelijks gebruik' van 499 tot 1295 euro. Kinder- en logeermatrassen zijn goedkoper verkrijgbaar.
Een goed slaapadvies begint met een goede en logische uitleg. Wat gebeurt er als je slaapt? Laat je vervolgens adviseren over wat jouw lichaam en manier van slapen nodig hebben. Kies niet voor een merk an sich, maar voor een goed onderbouwde slaapfilosofie.
Een goede pocketvering behoudt de kracht om je lichaam te ondersteunen. Matrassen van schuim of latex geven altijd meer druk op je lichaam. Ook moet de afdeklaag van je matras niet te dik zijn, in verband met het vasthouden van warmte. De hoes moet rekbaar en elastisch zijn.
Het korte antwoord: zacht bij je schouder en harder rond je taille, om zo je rug te dragen. De heupzone is weer zachter, om zo druk weg te nemen. In een goed matras zitten materialen die soepel en elastisch zijn. Deze vormen zich naar je lichaamscontour. De binnenzijde moet je lichaam ondersteunen, met voelbare comfortzones.
Veel mensen denken dat een hard matras goed is, omdat ze bang zijn dat een zachte uitvoering doorzakt. Als je een matras test, ben je wakker. Je spieren helpen dan om je lichaam te ondersteunen. Daardoor denk je lekker te liggen. De vraag is of het matras tijdens je nachtrust nog steeds de juiste ondersteuning biedt. Tip: probeer tijdens het proefliggen te ontspannen. Lukt dit niet? Dan is het matras niet geschikt.
Tijdens je slaap ontspant je lichaam. Het is dan belangrijk dat je matras ondersteuning biedt, om zo de juiste slaaphouding te creëren. Gebeurt dat niet? Dan ontstaat druk op je schouder en/of heupen, waardoor je veel gaat draaien en woelen. Ook veroorzaakt een verkeerde slaaphouding veel klachten in je rug en nek.
Een matras geeft goede ondersteuning als deze zacht is bij je schouder, harder bij je taille en weer iets zachter bij het heupdeel. Zo wordt je lichaam gedragen. Door deze ondersteuning wordt je rug gerekt (gerecupereerd), waardoor deze tot rust komt tijdens het slapen.
Een matras kies je niet zomaar op gevoel. Het is belangrijk dat je deze goed uitprobeert. Dat je kunt ontspannen en stilliggen. En de verschillen in hardheid kunt ervaren. Kom daarom langs in ons slaapcentrum, om onze unieke matrassen zelf te ervaren.
Je kunt drukpunten voorkomen door het juiste matras te kiezen. Ga op het matras zitten. Voel je duidelijke verschillen in hardheid? Zacht bij je schouder, hard bij je taille en zachter bij je heupzone? Dan heb je een goed matras en voorkom je drukpunten. De matrassen van Contour Bedden voldoen daaraan. We helpen je graag bij het kiezen van de juiste hardheid!
Waarschijnlijk omdat je de punt van je schouder niet in het matras kwijt kunt. Je draait deze vervolgens door en ligt zo meer op je schouderblad. Dus eigenlijk: half op je rug. Daardoor kantelt je bekken naar achteren. Je spieren willen blijven bijsturen om je evenwichtig op je zij te laten liggen, maar het matras en/of bed werken niet mee! Aan de achterkant ondervind je géén steun, dus zoek je die aan de voorkant. Je trekt je knie op en legt deze op het matras voor steun. Deze verwrongen houding veroorzaakt pijn. En zo blijf je de hele nacht draaien.
Goed slapen betekent dat je lang genoeg en ongestoord 5 tot 6 keer in een diepe slaap komt. Dat je rustig blijft liggen en niet gaat draaien, zonder dat je het merkt/weet. Het resultaat: je wordt 's morgens fit en uitgerust wakker!
Slaapklachten worden veroorzaakt door verkeerde houdingen en te harde of zachte matrassen. Door te weinig ondersteuning of juist te veel druk op je lichaam ga je woelen en draaien naar allerlei ongezonde houdingen.
Door een juiste slaaphouding en voldoende ondersteuning krijgt je lichaam de rust die het nodig heeft. Dat realiseer je met een matras dat je lichaam draagt en zo je rug rekt. Belangrijk is dat de schouderpunt goed in je matras valt, om stabiel te kunnen liggen.
Als je lichaam tijdens de nachtrust vaak moet draaien, raak je niet in een diepe slaap. Pijn- of drukprikkels zijn hier meestal de oorzaak van. Deze zorgen dat je lichaam in actie komt om de prikkels te stoppen. Dit voorkomt weer dat je volledig kunt ontspannen en vergroot de kans dat je wakker wordt.
De belangrijkste oorzaak is een verkeerde lichaamshouding. Als je matras geen ruimte biedt aan je schouder, draait deze onderuit tot je half op je schouderblad ligt. Het gevolg is dat je onbewust je nek verdraait. Gedurende de nacht moet je het hoofdkussen steeds aantrekken om je nek te kunnen ondersteunen. Een oplossing is vaak een aangepast hoofdkussen, dat je bij ons gratis kunt testen.
De juiste slaaphouding is bijna gelijk aan je zithouding. Met het juiste matras kun je recht op je schouderpunt liggen. Dit lost direct het probleem op van het kantelen van je heupen. Met een maximale ondersteuning in je taille slaap je stabieler. Én in de juiste houding!
Voor veel mensen is dit een groot mysterie. Bijna alle matrassen lijken op elkaar en hebben verschillende laagjes; de één dikker dan de andere. Een dikkere uitvoering voelt altijd warmer aan, vormt minder mee en biedt ook minder ondersteuning. Het probleem is dat je hier vaak pas achterkomt na er een periode op geslapen te hebben. Maar dan is het al te laat... Laat je daarom goed adviseren!
Een verkeerde keuze in hardheid ligt op de loer, wanneer je een nieuw matras zoekt. Veel mensen hebben namelijk de neiging om voor een harde uitvoering te gaan, omdat ze denken dat deze veel ondersteuning biedt. Als je eens in de 10 tot 15 jaar een nieuw matras kiest, is het ook lastig om te bepalen wat nu de matraseigenschappen zijn die bij jou passen. Belangrijk is om niet zozeer een hard of zacht matras te kiezen, maar één die de juiste ondersteuning op de juiste plekken biedt. Wij geven je de zekerheid die je nodig hebt voor de juiste keuze.
Koop je een boxspringset van een bekend merk? Dan zit daar vaak ook een topper bij, waarbij je kunt kiezen tussen een hardere of zachtere uitvoering. Vaak is het matras te hard en stug, waardoor de keuze voor een dikkere topper logisch is. Wil je jouw topper vervangen? Of heb je een verkeerde keuze gemaakt? Wij geven je graag een uitgebreid advies bij het kiezen van de juiste topper!
De levensduur van een topper is korter dan die van een matras. De topper wordt door de jaren heen steeds 'platter', door het vaak stuggere en vaak gestoffeerde matras. De topper moet je doorgaans na 5 tot 7 jaar vervangen. Let op: het matras waar de topper op ligt, moet je na 8 tot 10 jaar vervangen.
Vaak is de keuze voor een topper snel gemaakt. Eindelijk geen last meer van die vervelende naad in het midden! Of je te harde matras ligt opeens een stuk zachter. Maar draagt de topper ook bij aan jouw slaapcomfort en effectieve nachtrust? Onze filosofie is dat een goed matras ondersteuning biedt daar waar het nodig is en dus geen topper nodig heeft. Wil je die naad in het midden wegwerken? Stop de 2 losse matrassen dan in één hoes.
Een goede boxspring biedt stabiliteit en werkt perfect samen met je matras. Je boxspring moet niet te zacht zijn. De beste oplossing is een wat hardere uitvoering met pocketvering en een extra zachte schouderzone. Is een boxspring te hard of heeft deze bonellveren? Dan is de kwaliteit vaak minder, evenals de geboden ondersteuning.
Een extra zachte schouderzone in je boxspring zorgt dat de druk van je schouder op het matras wordt doorgeven naar beneden. De zone veert mee, zodat je geen druk op de schouderpartij ervaart. Dit zorgt er weer voor dat je beter en rustiger slaapt, in de juiste slaaphouding. De unieke boxsprings van Contour Bedden hebben zo'n extra zachte schouderzone.
Onze matrassen bestaan uit verschillende delen (comfortzones), die harder of zachter zijn. De zone bij je schouders is erg zacht, om zo druk op dit deel van je lichaam te voorkomen. De taillezone is harder, loopt verder door en draagt zo jouw lichaam. De heupzone heeft meerdere harde en zachte delen, om stabiliteit te geven aan het zwaardere en harde deel van je lichaam.
Een matrashoes kan je slaapcomfort maken of kraken. Veel uitvoeringen hebben stiksels. Dit houdt in dat meerdere lagen aan elkaar zijn gestikt. Helaas zorgen deze lagen dat je lichaam niet ver genoeg in het matras kan zakken (vormen). Het effect is te veel druk op je lichaam, waardoor je meer gaat woelen. Wij adviseren je graag over de juiste mastrashoes!
Handvatten kunnen het omdraaien van een zwaar matras flink vergemakkelijken. Onze matrassen zijn echter lichter van gewicht, waardoor ze van nature veel makkelijker keerbaar zijn.
Een goed hoofdkussen voorkomt dat je 's nachts wakker wordt om je kussen weer in de juiste vorm op te kloppen. Een goed hoofdkussen voorkomt ook nek- en schouderklachten, dankzij een juiste hoogte en hardheid. Wil je hier meer over weten? Of ben je toe aan vervanging van je kussen? We geven graag advies in ons slaapcentrum. Onze hoofdkussens mag je 14 nachten gratis uitproberen.
Een goed waterbed is een fantastisch slaapsysteem. Het licht verwarmde water ontspant je spieren. Bovendien biedt het dezelfde goede ondersteuning als onze boxsprings. Deze zijn qua comfort vergelijkbaar met een waterbed en een goede oplossing voor mensen die moeilijk kunnen ontspannen.
Een waterbed biedt uitkomst voor mensen met rugklachten. Dit in tegenstelling tot wat velen beweren. Waterbedden worden alleen niet veel meer verkocht. Zoek je een goed alternatief? De slaapsystemen van Contour Bedden evenaren het comfort en de werking van een waterbed.
Een matras moet zeker een aantal jaren mee kunnen gaan. De kwaliteit is daarbij een belangrijke factor. Goedkopere matrassen gaan minder lang mee en halen nog geen 5 tot 6 jaar. Helaas ook duurdere matrassen moet je al na 8 jaar vervangen. Met onze matrassen heb je 10 tot 15 jaar slaapplezier.
Als je een nieuw matras koopt, wil je graag zeker weten dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Bij veel winkels mag je een gekocht matras na 30 dagen nog omruilen, voor een andere uitvoering. Alleen kan je lichaam in zo'n korte periode onmogelijk volledig wennen aan een nieuw matras. Contour Bedden hanteert daarom 90 dagen slaapgarantie.
Bij Contour Bedden geven we je graag zekerheid over de juiste keuze van jouw matras. Het is daarbij wél belangrijk dat je je lichaam de kans geeft om te wennen. Daarvoor is een periode van 90 dagen nodig. Een enkele keer gebeurt het dat het gekozen matras uiteindelijk toch te hard of zacht is. Dan ruilen wij deze na 90 dagen kosteloos om voor een andere uitvoering.
Wij kunnen je oude bed en/of matras voor je meenemen en zorgen dat ze op de juiste manier worden gerecycled. Zo belanden ze niet in de verbrandingsoven. Vraag gerust naar de mogelijkheden en de kleine vergoeding die wij vragen.
Ja, het loont om geregeld je matras om te keren. Heeft een matras zowel boven als onder een comfortlaag, zoals die van Contour Bedden? Dan kun je op alle zijden slapen. Het grote voordeel is dat je veel langer plezier hebt van je matras. Onze matrassen zijn minder zwaar dan de meeste matrassen, waardoor ze eenvoudig omkeerbaar zijn.
In onze winkel kun je contant of per pin betalen. Komen we bij je leveren? Dan ontvang je vooraf per mail de betaalmogelijkheden (pinnen, contant of iDeal). Bij het afleveren, moet de betaling volledig zijn of worden voldaan.
Een goede bedbodem werkt perfect samen met je matras. Met als resultaat: ultiem slaapcomfort. Een goede bodem heeft een zachte schouderzone, om de druk op je schouder weg te nemen. Zonder deze druk slaap je in de juiste houding.
Hier zijn de meningen over verdeeld. De één beweert dat matras A niet bij bodem B past, terwijl de ander zweert bij die specifieke combinatie. Hoe kun je als consument het overzicht behouden? Simpel: kies voor een bodem die je matras laat ademen, ondersteunt én verrijkt!
Een lattenbodem met voldoende en niet al te brede latten. Een bodem moet de matras ondersteunen! Bij pocketveren is het van belang dat elke veer gedragen wordt. Meer veren betekent kleinere openingen tussen de latten.
Kies je de verkeerde boxspring? Dan verlies je meteen alle comfort die een goed matras je geeft! Goede boxsprings zorgen daarentegen voor een ongeëvenaard slaapcomfort. Let op: boxsprings van topkwaliteit bevatten altijd Scandinavische veren en hebben een speciale schouderzone. Kies nooit voor boxsprings met bonellveren over het hele oppervlakte. Goed advies is hier daarom super belangrijk!