Uniek eigen slaapsysteem
Meer dan 20 jaar ervaring
90 dagen slaapgarantie

Hard of zacht; hoe weet ik welk matras ik nodig heb?

Welk matras past het beste bij mij? Hoe weet ik welk matras ik nodig heb? Bij Contour Bedden snappen we dat het niet meevalt om hierin de juiste keuze te maken. Helemaal omdat het aanbod immens is. Fijn liggen, is één. Maar word je na een nacht slapen ook écht uitgerust en klachtenvrij wakker? We leggen graag uit met welk soort matras je dit realiseert!

Hard of zacht; hoe weet ik welk matras ik nodig heb?

Matrassen van de bekende merken zijn vaak te hard of juist te zacht. Een harde uitvoering lijkt misschien de juiste keuze als je graag veel ondersteuning wilt tijdens het slapen. Echter geven deze niet de ruimte die met name je schouder en heup nodig hebben. Het gevolg? Je neemt een onnatuurlijke lichaamshouding aan, met gedraaide rug. Deze positie kan zorgen voor een te hoge heupdruk, nekpijn en rugklachten.

Een zacht matras lijkt ideaal om heerlijk in weg te zakken. Het grote nadeel is dat je lichaam geen ondersteuning krijgt en je heup wegzakt. Ook nu kunnen er lichamelijke (pijn)klachten ontstaan. Een bijkomend probleem - of je nu een te hard of een te zacht matras hebt - is dat de slechte lighouding kan leiden tot gewoel. Je komt dan niet in je diepe slaapfase, rust niet optimaal uit en wordt dus moe wakker.

Wat is het beste matras volgens Consumentenbond?

In hun zoektocht naar het juiste matras bekijken veel mensen de testen van de Consumentenbond. Hoewel deze organisatie grondig te werk gaat, ligt de focus in deze onderzoeken met name op de productkwaliteit. Hoe ligt het matras op korte termijn? En hoe duurzaam zijn de materialen?

Echter, veel belangrijker dan alleen de productkwaliteit is jouw slaapkwaliteit. Bij Contour Bedden kijken we daarom in de eerste plaats naar je slaapgedrag, geven we je daarna gericht slaapadvies, kiezen we het beste matras (en idealiter ook bed) voor jou uit en laten we je proef liggen in ons slaapcentrum.

Maar, wat is dan het beste matras?

Kort gezegd: het beste matras combineert hard en zacht in verschillende comfortzones. Hard, waar het hard moet zijn. En zacht, waar je lichaam dat vraagt. Je schouder - het meest uitstekende deel van je lichaam - is bijvoorbeeld een erg belangrijk aandachtspunt. In de unieke matrassen van Contour Bedden - ontwikkeld met hulp van ergo- en fysiotherapeuten - is daar rekening mee gehouden. Door middel van een extra zachte schouderzone.

Hetzelfde geldt voor je heup, terwijl je taille juist weer veel ondersteuning krijgt. De verschillende voelbare zones zorgen dat je lichaam steeds in de juiste houding ligt, waardoor je minder woelt, dieper slaapt én uitgerust wakker wordt. Zonder klachten!

Wat is een goed matras bij rugklachten?

Door de verschillende comfortzones zijn de matrassen van Contour Bedden ook uitstekend geschikt voor mensen met rugklachten. Ze bieden namelijk ondersteuning die je echt voelt en waardoor je stabiel en rust ligt. Door deze juiste lighouding krijgen je wervels meer ruimte en blijft je rug ‘in conditie’. Vergelijk het met kauwgom, die hard wordt als je er niet op kauwt. Hetzelfde geldt voor de zachte delen in de rug. Onze matrassen zorgen dat deze zich oprekken en jouw rug dus niet ‘hard’ wordt.

Vrijblijvend adviesgesprek

Contour Bedden helpt je graag aan het beste matras, passend bij jouw lichaam en slaaggedrag. Ook kijken we of je bed of boxspring wel de juiste ondersteuning biedt, om je matras tot volle wasdom te laten komen. In 4 stappen geven we in ons slaapcentrum in Genemuiden vorm aan jouw slaapgeluk. Plan een vrijblijvende afspraak in, op het moment dat jou uitkomt!

Maak een afspraak

Een afspraak maken, kan tussen 9.00 en 21.00 uur. Op feestdagen zijn we gesloten.

Maak een afspraak
Of ontvang de brochure
Openingstijden
Maandag  Open op afspraak
Dinsdag  10:00 - 17:00
Woensdag  10:00 - 12:00
Woensdagmiddag  Open op afspraak
Donderdag  10:00 - 17:00
Vrijdag  10:00 - 17:00
Zaterdag  10:00 - 16:00
Jacob Bakker
Vragen? Neem contact op »