Uniek eigen slaapsysteem
Meer dan 20 jaar ervaring
90 dagen slaapgarantie

Wat is de beste boxspring (of bed)?

Wat is het beste bed? Wat past het beste bij mijn lichaam en manier van slapen? En kies ik voor een boxspring of een andere optie? Het zijn logische vragen die kunnen opborrelen als je het grote aanbod aan bedden door struint. Kans is groot dat je uiteindelijk kiest voor een duur, bekend merk. Maar word je daarin wel echt uitgerust en klachtenvrij wakker? Contour Bedden legt je graag uit waar een goed bed aan moet voldoen!

Wat is de beste boxspring (of bed)? Contour Bedden

Bedden zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. Je kunt kiezen voor boxsprings, ledikanten met lattenbodems of spiraalbodem. In deze blog gaan we dieper in op de boxspring.

Wat is de beste boxspring?

Een goede boxspring herken je aan verschillende kenmerken. Ten eerste is het belangrijk dat de bodem uit meer bestaat dan alleen een harde houten plaat, zoals dat bij veel goedkope uitvoeringen het geval is. Er zijn verschillende mogelijkheden, maar pocketveren zorgen voor verreweg de beste combinatie van comfort en de juiste drukverdeling. Mits het van goede kwaliteit en uitgevoerd is met een zacht schouderdeel.

Daarnaast is het erg belangrijk dat je boxspring samenwerkt met je matras. Wat het beste matras is, leggen we uit in deze blog. Kort samengevat bieden de unieke matrassen van Contour Bedden ruimte aan de meest uitstekende en zware delen van je lichaam; respectievelijk schouder en heup. Terwijl deze comfortzones je taille en rug juist extra ondersteunen. Van je boxspring mag je verwachten dat deze de geboden ondersteuning niet tegenwerkt, maar juist ruimte biedt om zijn werk te doen.

Boxspring met unieke schouderzone

Het eigen merk boxsprings van Contour Bedden - ontwikkeld met hulp van ergo- en fysiotherapeuten - doet precies dat. Dankzij een losse, soepele schouderzone vallen matras en bed als puzzelstukjes in elkaar. Deze combinatie zorgt dat je lichaam steeds in de juiste houding blijft. Dit voorkomt dat je in je slaap gaat woelen. Je komt langer in de ‘diepe slaapfase’ en wordt uiteindelijk uitgerust en klachtenvrij wakker.

Het oog wil natuurlijk ook wat. De boxsprings van Contour Bedden zijn verkrijgbaar in een grote diversiteit aan trendy stoffen, kleuren en modellen hoofdborden. Ook kun je deze uitbreiden met opties als elektrische rug- en voetverstelling, eventueel uitgevoerd met een hoog-laag lift. Lees daarover meer in onze blog over hoog-laag bedden.

Wat is het beste bed/boxspring volgens Consumentenbond?

Dan nog even het volgende. Veel mensen die op zoek zijn naar het beste bed, raadplegen de testen van de Consumentenbond. Logisch, want deze gerenommeerde organisatie voert uitvoerige onderzoeken uit, over tal van onderwerpen. Zij richt zich daarbij voornamelijk op de productkwaliteit. Hoe presteert het bed? En hoe duurzaam zijn de materialen?

Bij Contour Bedden kijken we naar het totaalplaatje. Kortom, niet alleen naar de kwaliteit van je bed, maar naar jouw algehele slaapkwaliteit. Dat begint bij je slaapgedrag. We maken je bewust hoe je slaapt en waar je lichaam tijdens je nachtrust behoefte aan heeft. Vervolgens geven we advies om beter te slapen en kiezen we een slaapsysteem uit dat past bij jouw situatie. In ons slaapcentrum in Genemuiden kun je vervolgens ervaren hoe jouw bed/boxspring ligt. Ervaren dus wat slaapgeluk is!

Vrijblijvend adviesgesprek

Contour Bedden heeft meer dan 20 jaar ervaring in de beddenwereld en helpt je graag aan het beste bed. Ook bieden we ons eigen merk matrassen aan; geproduceerd volgens dezelfde filosofie als onze boxsprings. In 4 stappen geven we vorm aan jouw slaapgeluk. Plan een vrijblijvende afspraak in, op het moment dat jou uitkomt!

Maak een afspraak

Een afspraak maken, kan tussen 9.00 en 21.00 uur. Op feestdagen zijn we gesloten.

Maak een afspraak
Of ontvang de brochure
Openingstijden
Maandag  Open op afspraak
Dinsdag  10:00 - 17:00
Woensdag  10:00 - 12:00
Woensdagmiddag  Open op afspraak
Donderdag  10:00 - 17:00
Vrijdag  10:00 - 17:00
Zaterdag  10:00 - 16:00
Jacob Bakker
Vragen? Neem contact op »