Uniek eigen slaapsysteem
Meer dan 20 jaar ervaring
90 dagen slaapgarantie

Wat is een (goed) hoog-laag bed of seniorenbed?

Wat is een (goed) hoog-laag bed? En wat is het verschil met een seniorenbed? Wanneer je ouder wordt, zoek je logischerwijs naar manieren om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Daar hoort ook een slaapsysteem bij dat het in en uit bed stappen makkelijker maakt. Zowel een hoog-laag bed als seniorenbed zijn daarvoor uitstekende opties. Contour Bedden legt uit waar je op moet letten!

Wat is een (goed) hoog-laag bed of seniorenbed? Contour Bedden

Laten we beginnen bij het verschil tussen de twee. Een hoog-laag bed heeft de mogelijkheid om de hoogte (elektrisch) te verstellen. Daarnaast kun je denken aan opties als anti-Trendelenburg (het schuin zetten van het bed), uitstapverlichting, een ‘papegaai’ (handvat boven het bed) en bedhek. Ook zijn deze bedden makkelijk te verschonen en eenvoudig deelbaar, omdat ze beschikken over wieltjes.

Een seniorenbed heeft ook als voordeel dat deze wat hoger is, zodat het in- en uitstappen makkelijker wordt. De extra opties die een hoog-laag bed heeft, maken niet zonder meer onderdeel uit van een seniorenbed. Hoewel ze altijd zijn toe te voegen; nu of op een later moment.

Wat is een goed hoog-laag bed of seniorenbed?

Bij Contour Bedden spreken we pas van een goed hoog-laag bed of seniorenbed als de bedbodem en het matras nauw met elkaar samenwerken. Ons eigen merk boxsprings en matrassen is ontwikkeld in samenwerking ergo- en fysiotherapeuten. Dat resulteerde in matrassen met een unieke, zachte comfortzone. Deze biedt de schouder en heup alle ruimte die ze nodig hebben.

De taille en rug daarentegen worden ondersteund door een harder deel om de rug te ondersteunen. De verschillende comfortzones zorgen er samen voor dat je altijd in de juiste houding ligt. Ze voorkomen dat je in je slaap gaat woelen.

Onze hoog-laag boxsprings kunnen we uitrusten met een unieke, losse schouderzone. Deze helpt het matras om zijn goede eigenschappen ook echt waar te maken. Dankzij deze combinatie word je pas écht uitgerust en klachtenvrij wakker.

Analyse van slaaggedrag en advies

Bij Contour Bedden gaan we overigens verder dan alleen het aanbieden van kwalitatief hoogstaande hoog-laag bedden en seniorenbedden. Met een analyse van je slaapgedrag brengen we eerst in kaart wat je lichaam doet tijdens je slaap. Ook leggen we je uit wat het nodig heeft voor de meest ideale nachtrust. Als we dit weten, kijken we welke combinatie van bed en matras het beste bij jouw specifieke situatie past. En geven we zo vorm aan jouw slaapgeluk.

Wat kost een hoog-laag bed of seniorenbed?

Hoog-laag bedden zijn in verschillende soorten en prijzen verkrijgbaar. Veel hoog-laag bedden van de bekende merken zijn erg (en onnodig) duur. Je kunt hierbij denken aan prijzen die starten bij 10.000 euro (hoog-laag boxsprings). Dan heb je nog de uitvoeringen van rond de 4.000 euro. In veel gevallen gaat het hierbij enkel om een stalen frame, waarop het matras ligt. Je betaalt dan met name voor de mogelijkheid tot hoogteverstelling, in plaats van het echte slaapcomfort.

De hoog-laag boxsprings van Contour Bedden combineren de functionele gemakken met het perfecte slaapcomfort. Ze zijn in alle maten leverbaar. Onze seniorenbedden kunnen we leveren in zowel een ledikant- als boxspringuitvoering, met de mogelijkheid van eerdergenoemde (zorg)opties. Een één persoons hoog-laag boxspring uitvoering 90x200 is al verkrijgbaar vanaf 3.500 euro. Een (mantel)zorgbed 90x200 is leverbaar vanaf 1.175 euro.

Hoog-laag boxsprings en seniorenbedden zijn verkrijgbaar vanaf 90 cm breed, maar ook in de uitvoering 1 of 1,20 meter breed, voor meer ruime en comfort.

Vrijblijvend adviesgesprek

Wil je meer weten over wat een matras of bed goed maakt? Lees dan ook deze 2 blogs 'Wat is de beste boxspring (of bed)?' en 'Hard of zacht; hoe weet ik welk matras ik nodig heb?'.

Of breng een bezoek aan ons slaapcentrum in het Overijsselse Genemuiden. Contour Bedden heeft meer dan 20 jaar ervaring en helpt je graag aan het beste hoog-laag bed of seniorenbed. In 4 stappen geven we vorm aan jouw slaapgeluk. Plan een vrijblijvende afspraak in, op het moment dat jou uitkomt!

Maak een afspraak

Een afspraak maken, kan tussen 9.00 en 21.00 uur. Op feestdagen zijn we gesloten.

Maak een afspraak
Of ontvang de brochure
Openingstijden
Maandag  Open op afspraak
Dinsdag  10:00 - 17:00
Woensdag  10:00 - 12:00
Woensdagmiddag  Open op afspraak
Donderdag  10:00 - 17:00
Vrijdag  10:00 - 17:00
Zaterdag  10:00 - 16:00
Jacob Bakker
Vragen? Neem contact op »