Uniek eigen slaapsysteem
Meer dan 20 jaar ervaring
90 dagen slaapgarantie

Wat is een (elektrisch) hoog-laag bed of seniorenbed?

Wat is een (elektrisch) hoog-laag bed? En wat is het verschil met een seniorenbed? Wanneer je ouder wordt, zoek je logischerwijs naar manieren om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Daar hoort ook een slaapsysteem bij dat het in en uit bed stappen makkelijker maakt. Zowel een hoog-laag bed als seniorenbed zijn daarvoor uitstekende opties. Contour Bedden legt uit waar je op moet letten!

Wat is een (elektrisch) hoog-laag bed of seniorenbed?

Laten we beginnen bij het verschil tussen de twee. Een hoog-laag bed heeft de mogelijkheid om de hoogte (elektrisch) te verstellen. Daarnaast kun je denken aan opties als anti-Trendelenburg (het schuin zetten van het bed), uitstapverlichting, een ‘papegaai’ (handvat boven het bed) en bedhek. Ook is dit aangepaste bed makkelijk te verschonen en eenvoudig deelbaar, omdat ze beschikken over wieltjes. Van alle gemakken en functionaliteiten voorzien dus!

Een seniorenbed of hoog laag bed heeft ook als voordeel dat deze wat hoger is, zodat het in- en uitstappen makkelijker wordt. De extra opties die een hoog-laag bed heeft, maken niet zonder meer onderdeel uit van een seniorenbed. Hoewel ze altijd zijn toe te voegen; nu of op een later moment.

Wat is een goed elektrisch (verstelbaar) hoog-laag bed?

Bij Contour Bedden spreken we éérst over goed slaapcomfort en dan pas over een goed hoog-laag bed of seniorenbed. Dat ontstaat als de bedbodem en het matras nauw met elkaar samenwerken. Ons eigen merk boxsprings en matrassen is ontwikkeld in samenwerking ergo- en fysiotherapeuten. Dat resulteerde in matrassen met unieke comfortzones voor de juiste ondersteuning. Deze biedt de schouder en heup alle ruimte die ze nodig hebben om drukpunten te voorkomen. Zo kun je ontspannen en lekker slapen.

De taille en rug daarentegen worden ondersteund door een harder deel voor extra ondersteuning. Je rug en wervels krijgen zo volop ruimte om te strekken (recupereren), wat de kans op rug- of andere klachten flink verkleint. De verschillende comfortzones samen zorgen dat je altijd in de juiste houding ligt en voorkomen dat je in je slaap gaat woelen.

Onze hoog-laag boxsprings kunnen we uitrusten met een unieke, losse schouderzone. Deze helpt het matras om zijn goede eigenschappen ook echt waar te maken. Dankzij deze combinatie word je pas écht uitgerust en klachtenvrij wakker.

Wat is een (elektrisch) hoog-laag bed of seniorenbed?
Contour Bedden Wat is een (elektrisch) hoog-laag bed of seniorenbed?

Analyse van slaaggedrag en advies

Veel mensen gaan in hun zoektocht naar een nieuw (elektrisch) hoog-laag bed niet verder dan het testen van enkele opties in één van de bekende slaapwinkels. Ze kiezen dan voor een aangepast bed dat op dat moment het lekkerste ligt. Maar veel belangrijker dan het comfort is hoe een hoog-laag bed je lichaam ondersteunt tijdens je slaap. Alleen, hoe kom je daarachter als je zelf slaapt? Ga daarom altijd naar een fysieke showroom om de kwaliteit te bekijken en proef te liggen.

Bij Contour Bedden gaan we verder dan alleen het aanbieden van kwalitatief hoogstaande hoog-laag bedden en seniorenbedden. Met een analyse van je slaapgedrag brengen we eerst in kaart wat je lichaam doet tijdens je slaap. Ook leggen we je uit wat het nodig heeft voor de meest ideale nachtrust. Als we dit weten, kijken we welke combinatie van bed en matras het beste bij jouw specifieke situatie past. En geven we zo vorm aan jouw slaapgeluk.

Wat is een (elektrisch) hoog-laag bed of seniorenbed?

Wat kost een hoog-laag bed of seniorenbed?

Wat is de prijs van een hoog-laag bed? Ze zijn in verschillende soorten en prijzen verkrijgbaar, zowel als 1-persoons als 2-persoons hoog-laag bed. Veel hoog-laag bedden van de bekende merken zijn erg (en onnodig) duur. Je kunt hierbij denken aan prijzen die starten bij 15.000 euro (hoog-laag boxsprings). Dan heb je nog de uitvoeringen 180x200 van rond de 4.000 euro. Dit kan echt niet voor dit geld; zoek het adertje onder het gras. In veel gevallen gaat het hierbij enkel om een stalen frame, waarop het matras ligt. Je betaalt dan met name voor de mogelijkheid tot hoogteverstelling, in plaats van het echte slaapcomfort.

De hoog-laag boxsprings van Contour Bedden combineren de functionele gemakken met het perfecte slaapcomfort. Ze zijn in alle maten leverbaar. Onze seniorenbedden kunnen we leveren in zowel een ledikant- als boxspringuitvoering, met de mogelijkheid van eerdergenoemde (zorg)opties. Een 1-persoons hoog-laag boxspring (uitvoering 90x200 cm) is al verkrijgbaar vanaf 3.500 euro. Uiteraard is deze ook verkrijgbaar als een 2-persoons hoog-laag bed.

Verder zien we dat er veel vraag is naar seniorenbedden of boxsprings van 120 x 200 cm. Dit levert namelijk mooie voordelen, zoals extra ruimte in bed, minder kans dat je eruit valt en meer ruimte om te draaien. Ontdek onze seniorenbedden/ boxsprings 120 x 200!

Of vraag een gratis brochure aan!

Wat is een (elektrisch) hoog-laag bed of seniorenbed?

Zorgbed (mantelzorgbed)

Een zorgbed (of mantelzorgbed) van 90x200 cm is leverbaar vanaf 1.175 euro. Hoog-laag boxsprings en seniorenbedden zijn verkrijgbaar vanaf 90 cm breed, maar ook in de uitvoering 1 of 1,20 meter breed, voor meer ruime en comfort.

Natuurlijk is de kwaliteit het belangrijkste kenmerk van een elektrisch (verstelbaar) hoog-laad bed. Maar we snappen dat het oog ook wat wil! Contour Bedden biedt daarom hoog-laag bedden aan die niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk zijn. Je kunt daarbij kiezen uit een aanbod aan afwerkingen, die passen bij je persoonlijke smaak en interieur. Bij Contour Bedden kun je kiezen trendy stoffen, kleuren en modellen hoofdborden.

Vraag een gratis brochure aan!

Wat is een (elektrisch) hoog-laag bed of seniorenbed?

Vrijblijvend adviesgesprek

Wil je meer weten over wat een matras of bed goed maakt? Lees dan ook deze 2 blogs 'Wat is de beste boxspring (of bed)?' en 'Hard of zacht; hoe weet ik welk matras ik nodig heb?'.

Of breng een bezoek aan ons slaapcentrum in het Overijsselse Genemuiden. Contour Bedden heeft helpt je graag aan het beste hoog-laag bed of seniorenbed. In 4 stappen geven we vorm aan jouw slaapgeluk. Plan een vrijblijvende afspraak in, op het moment dat jou uitkomt!

Over Contour Bedden

Contour Bedden is een volledig onafhankelijke slaapspecialist, gevestigd in tapijtstad Genemuiden (Overijssel). Eigenaar Jacob Bakker kan bogen op meer dan 20 jaar vakervaring, wat ervoor zorgt dat hij alle ingrediënten voor een effectieve nachtrust kent.

Na vele jaren in de beddenbranche overwoog Jacob zijn carrière te beëindigen. Hij was het beu dat klanten op bedden sliepen die niet direct comfort boden, met matrassen die te stug of te soepel waren. Maar door toeval ontmoette hij een ergo- en fysiotherapeut, die een innovatief slaapsysteem had uitgedacht. Dit bood de perfecte balans qua stevigheid, ventilatie en isolatie, waardoor Jacob besloot zijn werk voort te zetten. De bedden en matrassen van Contour Bedden beschikken nu over deze kwaliteiten.

Maak een afspraak

Een afspraak maken, kan tussen 9.00 en 21.00 uur. Op feestdagen zijn we gesloten.

Maak een afspraak
Of ontvang de brochure
Openingstijden
Maandag  Open op afspraak
  09:00 - 21:00
Dinsdag  10:00 - 17:00
Woensdag  10:00 - 12:00
Woensdagmiddag  Open op afspraak
Donderdag  10:00 - 17:00
Vrijdag  10:00 - 17:00
Zaterdag  10:00 - 16:00
  -
Koopavond  Elke avond: Op afspraak
  19:00 - 21:00
Vrijdag 31-5  Gesloten
Jacob Bakker
Vragen? Neem contact op »