Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

overzicht-goede-matras-kopen-540.jpg

Toe aan een nieuw matras?

Merk je dat je oude matras op je boxspring aan vervanging toe is? Of wil je een boxspring kopen en heb je juist nog een goed matras over? Dan is het handig om te weten welk matras je op je (nieuwe) boxspring kunt leggen. Want een goed matras maakt uiteindelijk het verschil tussen uitgerust wakker worden en vermoeid wakker worden. Maar is elk matras geschikt om op een boxspring te liggen? We helpen je graag verder bij het vinden van het juiste matras op je boxspring!

Nieuw matras op bestaande boxspring

Boxsprings worden eigenlijk altijd verkocht met een matras. Maar wat moet je doen als je alleen op zoek bent naar een nieuw matras op bestaande boxspring? Kan dat wel? Ja, je hebt eigenlijk gewoon keuze uit alle soorten matrassen. Net zoals dit bij andere bedden het geval is. Als je dus een nieuw matras zoekt, hoef je alleen maar op het matras te letten. Ligt het lekker? Biedt het voldoende ondersteuning? Test diverse matrassen, zodat je goed het verschil kunt merken.

Moet je voor een bonellveren of pocketveren matras gaan?

We raden je aan om niet voor een bonellveren of pocketveren matras te gaan. Hoewel boxsprings oorspronkelijk altijd werden verkocht met een bonellveren of pocketveren matras, bieden dit soort matrassen niet de correcte ondersteuning. Hierdoor begin je de dag vermoeid en wellicht met rugklachten. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Welk matras is het meest geschikt?

Zoals we hierboven al zeiden: we raden je aan om niet voor bonellveren of pocketveren te gaan. Ga liever voor een actief matras met voelbare comfortzones. Het is namelijk belangrijk dat je lichaam in de nacht goed kan ontspannen. En dit kan alleen als je voldoende ondersteuning in je taille krijgt. Daarom zijn de voelbare comfortzones belangrijk. Het matras is hard waar het hard moet zijn en zacht waar het zacht moet zijn. Door deze ondersteuning kom je in een natuurlijke slaaphouding te liggen. Hierdoor word je niet alleen uitgerust wakker, maar voorkom en verminder je tevens rugklachten.

bezoek-de-showroom-(1).jpg
Ontdek het zelf

Bezoek onze showroom

Adres Contour Bedden
Langestraat 32
8281 AM Genemuiden
Plan route

Openingstijden:
Maandag: gesloten
Dinsdag: 10:00 tot 17:00 uur ('s avonds op afspraak)
Woensdag: 10:00 tot 12:00 uur ('s middags gesloten)
Donderdag: 10:00 tot 17:00 uur ('s avonds op afspraak)
Vrijdag: 10:00 tot 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur