Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

hard-zacht-matras-640.jpg

Moet ik kiezen voor een hard of zacht matras?

overzicht-op-maat-matras-700.jpg

Vind het matras dat bij jou past!

Als je op zoek bent naar een nieuw matras zoek je wellicht naar een hard of zacht matras. Of misschien ben je de term actief matras al tegengekomen. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen een hard, zacht en actief matras? En wat is de beste keuze voor een goede nachtrust? We leggen het je uit!

Het beste matras zorgt voor de juiste ondersteuning

Het juiste matras zorgt ervoor dat je diep en ongestoord kunt slapen. Daarnaast voorkomt en vermindert rugklachten. Dit komt doordat je in een natuurlijke slaaphouding, op je zij, kunt liggen. Helaas zijn er weinig matrassen op de markt met de juiste inhoud die hier aan voldoen. De matrassen van Contour Bedden zijn van de hoogste kwaliteit en zorgen voor een goed slaapcomfort, dankzij de voelbare comfortzones.

Over het algemeen zijn er 3 soorten matrassen te onderscheiden:

Gratis brochure

VUL ONDERSTAAND FORMULIER IN EN ONTVANG DE BROCHURE IN JE MAIL.

√ Prijs informatie
√ Bedden en matrassen.
√ Inzicht in goed slapen
√ Minder rugklachten

Lees het in onze brochure
Gemiddeld uit reviews
via Google en Facebook
actief-matras-700.jpg

Het beste alternatief

Het beste alternatief voor een hard of een zacht matras
Harde en zachte matrassen zijn dus niet per definitie goed voor jouw nachtrust en je natuurlijke slaaphouding. hier hebben de slaapspecialisten van Contour Bedden, in samenwerking met ergo- en fysiotherapeuten, iets op gevonden: het actieve matras.

1. Actieve matrassen

Jouw lichaam heeft tijdens het slapen behoefte aan ondersteuning, dat biedt het actieve matras van Contour Bedden. Een actief matras is een matras met voelbare, ondersteunende comfortzones. Deze matrassen zijn zacht in de zones waar ze zacht moeten zijn en hard in de zones waar ze hard moeten zijn.

Een perfecte combinatie tussen hard en zacht dus! Een actief matras geeft ruimte voor de schouders en heupen. Hierdoor wordt de rug als soort kapstok gedragen, waardoor het de juiste ondersteuning krijgt. Op deze manier komt er ruimte tussen de rugwervels. Het lichaam kan zo beter ontspannen en volledig tot rust komen.

Voor veel mensen geeft dit extra comfort en kan dit grote slaapproblemen oplossen.

hard-matras-540.jpg

2. Hard matras

Veel mensen vragen om een hard matras, vooral als de behoefte er is aan meer ondersteuning tijdens het slapen. De kans is dan ook groot dat je jarenlang op een (te) hard matras hebt geslapen.

We horen vaak terug dat mensen niet goed weten waarom ze een hard matras willen, maar dat het meer een gevoel is. Ondanks dat dit niet het juiste gevoel is, wordt dit gevoel versterkt door het advies van reguliere beddenwinkels. Waarom ze dit advies geven? Harde matrassen zijn eenvoudig en relatief goedkoop om te maken. Daarnaast denken veel mensen dat je lichaam door een hard matras meer ondersteuning krijgt, dus je hoeft alleen maar hun gevoel te bevestigen.

We raden je aan om dit advies te negeren. Door een te hard matras is je lichaam juist gewend geraakt om een verkeerde houding aan te nemen met een gedraaide rug. Je merkt het wellicht nog niet direct, maar vaak als je wat ouder wordt, dan kun je hierdoor rugklachten ervaren. Met name in de onderrug.

zacht-matras-540.jpg

3. Zacht matras

.

Andere mensen hebben juist de voorkeur voor een zacht matras. Dit komt omdat het lekker aanvoelt als je erop ligt als je wakker bent. Als je slaapt zakt dit helaas door, waardoor je geen ondersteuning in de rug krijgt en het voelt alsof je in een hangmat ligt. Met een zacht matras los je lichamelijke klachten en vermoeidheid niet op. Sterker nog, dit kan juist veroorzaakt worden door een te zachte matras. Alleen door middel van een goede taille ondersteuning krijg je het juiste comfort.

bezoek-de-showroom-(1).jpg

Persoonlijk slaapadvies, Iedereen is anders

Elke klant die bij ons binnenstapt krijgt een advies die bij hem past. Zo koop je altijd het beste beddensysteem voor jouw situatie. We nemen de tijd voor dit proces. We kijken samen naar je slaapgedrag en leggen uit wat je hiervoor nodig hebt.

Heb je het ’s nachts koud of warm? Word je vaak wakker of slaap je door? Hou je van zacht of hard? En heb je misschien klachten of pijn? Al deze zaken zijn belangrijk voor jou nachtrust. Dit doet ertoe bij de aankoop van een goed bed en een lekkere matras.

Wij staan voor je klaar en helpen je graag met de beste keuze.

wakker-250.jpg
wakker-worden-250-(1).jpg

Ervaar zelf het comfort van een actief matras!

Bij Contour Bedden verkopen we alleen actieve matrassen. We geloven en beloven dat je dankzij dit matras weer ongestoord en diep kunt slapen. En dat je rugklachten voorkomt en/of vermindert. Want voor iedereen is gezond slapen belangrijk!

OVER CONTOUR