Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

contoura-768.jpg

Gun jij je rug genoeg rust?

werking-matras-700.jpg
Comfortzones bestaan al 25 jaar, voelbare comfortzones zijn een uitzondering

Wat is een goede matras?

Bij het kopen van nieuwe matrassen is het voor iedereen erg lastig om vooraf te bepalen wat je echt nodig hebt. Waar haal je de kennis vandaan om te kiezen wat je lichaam nodig heeft als je slaapt? Een goed matras is zacht waar het zacht moet zijn, en hard waar dit nodig is. Iedereen heeft op zijn matras (sticker) staan 7 comfortzones. Alleen niemand heeft ze ooit gevoeld en weet niet waar ze zitten.

Het beste matras is een actief matras. Actieve matrassen bevatten voelbare comfortzones. Deze comfortzones zorgen voor de gewenste drukverdeling op de heupen en de schouders, waardoor je lichaam ontspant. Als je op een nieuwe matras gaat liggen vraag je je alsnog af wat je moet voelen.

Wil je weten wat voor jouw de juiste matras is? Lees dan rustig verder of vraag onze brochure aan.

Te harde matrassen

Vaak wordt er gekozen voor te harde matrassen, zonder te weten waarom. Maar door te slapen op een hard matras, nemen we verkeerde houdingen aan die niet natuurlijk zijn. Hierdoor ontstaan lichamelijke klachten. Nu en in de toekomst.

Veel slaapklachten zijn het logische gevolg van te harde matrassen. Als je een te hard matras hebt lig je onbewust ook altijd in een onnatuurlijke houding, met als naar gevolg rugklachten, schouderklachten waardoor je stijf, stram en zichtbaar vermoeid opstaat.

Te zachte matrassen

Door te zachte matrassen te kiezen wordt het lichaam niet ondersteund. Het voelt alsof je in een hangmat ligt. Je komt in de matras te liggen zonder enige voelbare ondersteuning.

Door deze onnatuurlijke lighouding zakt de rug door omdat de ondersteuning ontbreekt en dat merk je pas als je wakker wordt.

Het lichaam is complex gemaakt en is niet overal gelijk waardoor voelbare comfortzones pas echte ondersteuning geven als je slaapt.

kenmerken-goed-matras.png
Zacht waar hij zacht moet zijn en hard waar deze hard moeten wezen

Pocketvering met voelbare comfortzones

Een goede pocketvering matras geeft ondersteuning over je hele lichaam. Als je gaat liggen voel je dit direct.

Om je lichaam te dragen is de taille stevig. De heup zone zachter om je heup te steunen. De schouderzone is zo zacht dat er geen druk op de schouder meer is.

Wil je meer weten?

slaaphouding.webp
Een verkeerde slaaphouding veroorzaakt slaapproblemen

De ideale slaaphouding

Uw slaaphouding is bepalend voor uw nachtrust. Of beter: de mate waarin uw slaapsysteem past bij uw favoriete slaaphouding. We zullen u dat uitleggen. Uw lichaam herstelt zich vooral tijdens de vierde slaapfase, de diepe slaap. Maar… alleen als uw spieren volledig ontspannen zijn. Dat kan alleen als uw bed voor alle ondersteuning zorgt. Anders grijpen uw spieren in, in een poging om uw tussenwervelschijven te ontlasten. Het gevolg laat zich raden. U ontspant zich niet, gaat veel draaien en slaapt onrustig. Dat kan grote gevolgen hebben, van pijn in het lichaam tot zelfs beschadigd bindweefsel!

Dat wil niet zeggen dat alleen uw matras goed moet zijn. Denk ook aan uw slaaphouding. De rugligging geeft de minste druk op het lichaam. De buikligging is echter af te raden, omdat u hiermee uw lichaam belast. Deze houding kan tot rug- en nekwervelklachten leiden. Met een goed matras kunt u echter een voorkeur ontwikkelen voor de rug- of zijligging.

Wat maakt ons matras uniek?

 • Door de unieke en technische comfortzones wordt het lichaam gedragen
 • Maximale ruimte om de druk op de schouders te verminderen
 • Een heupzone om het lichaam te dragen
 • Hardere taille om de rug te rekken
 • Zorgt voor vermindering van Rugklachten
 • Voorzien van een speciale druk verlagende tijk
 • Optimale vocht en warmte regulering
 • Minder woelen en draaien om rustiger te kunnen slapen
 • Ongestoord en dieper slapen
"Duidelijk en logisch verhaal"

Wegens rugklachten op zoek naar een andere matras, werd een andere manier van slapen door de combinatie van matras en boxspring. Duidelijk en logisch verhaal. De klachten verdwijnen en we worden weer uitgerust wakker! Ook de bijbehorende kussentjes bevallen goed.

Gert Rietjens, Zwolle
"Het beste advies over de kracht van een goede nachtrust"

Slaapspecialist Jacob heeft ons in alle rust plezierig vertelt over wat je lijf 's nachts doorstaat.
Geen commercieel verhaal maar het beste advies over de kracht van een goede nachtrust. Een goede nachtrust geeft je meer energie, minder lichamelijke klachten en je wordt echt uitgerust wakker. Het bed ligt zo fijn dat je eindeloos wil doorslapen. Slapen is wel het belangrijkste moment van de dag, dus wij kunnen Contour Bedden na 5 maanden slapen meer dan aanbevelen. Onze beste aankoop ooit!

Maureen van Haaren, Apeldoorn
"Ook worden de rugklachten minder"

We worden heerlijk uitgerust wakker en worden ‘s nachts zelden wakker, dus we slapen dieper dan voorheen. Ook worden de rugklachten minder. We raden dit zeker aan!

Carlijn de Kleine, Zwolle
"Goede en eerlijke uitleg en topservice"

Op zoek naar nieuwe matrassen kwamen we bij Contourbedden terecht.
Goede en eerlijke uitleg en topservice. Denkt goed mee en alles is bespreekbaar

Fam. Altena, Genemuiden
"Geen pijntjes meer, niet tussendoor wakker worden"

Na een zoektocht van 12 jaar ben ik bij Jacob gekomen van Contour Bedden Genemuiden. Hier heb je 1 slaapsysteem wat goed is en niet meer doorontwikkeld hoeft te worden. Het verhaal is logisch, de bedden zijn logisch en na 4 a 5 maanden moet ik zeggen dat het echt werkt. Geen pijntjes meer, niet tussendoor wakker worden.

Peter Siemonsma, Emmeloord
"Man heeft verstand van slapen"

Heel correct en succesvol geholpen door Jacob bij aankoop nieuwe boxspring en kussens. Man heeft verstand van slapen.
Zeker een aanrader.

Floor Knuivers, Emmeloord
"Nu uitgerust wakker worden zonder rugpijn"

Goede matrassen, goede service! Wij zijn blij dat we voor de Contoura matrassen gekozen hebben! Nu uitgerust wakker worden zonder rugpijn!

Inge van den Belt, Genemuiden
"Van (lage) rugpijn heb ik momenteel weinig tot geen last"

Omdat we aan een nieuwe matras toe waren hebben we een afspraak gemaakt. In dat gesprek zijn we uitgebreid en helder geïnformeerd over de werking van Contour matras. Sinds maart 2019 slapen we nu op deze matras. Het is opvallend dat ik voordien vaak last had van (lage) rugpijn maar dat ik daar momenteel weinig tot geen last meer van heb. We zijn ook zeer tevreden over de service. Op alle eventueel nog aanwezige vragen achteraf wordt direct gereageerd en helder geadviseerd.

Gerard Slont, Genemuiden
"Een interessante uitleg"

Ik slaap weer heerlijk! Na een interessante uitleg word er in de winkel gekeken naar je slaaphouding. Ondanks dat mijn partner en ik een ander matras hebben uitgekozen, hebben we geen naad in het midden. De matrassen en kussens werden snel geleverd. Ook konden we 1 kussen zo omruilen naar een zachtere, nadat we een paar weken erop hadden geslapen. Super service dus!

Marion van Zuuk, Genemuiden
"Wij zijn dik tevreden met Contour Bedden."

Goed geholpen door Contour Bedden, vanwege rugklachten kreeg ik gelijk een tijdelijke matras mee in afwachting van de bestelde matras in de juiste maat. Matras hielp al de eerste nacht tegen de rugpijn, nu geen klachten meer. Later bij levering van het nieuwe matras werden onze eigen lattenbodems perfect afgesteld. Ook fijne hoofdkussens. Wij zijn dik tevreden met Contour Bedden.

Steven Verhoek, Hasselt
"Deskundig"

Deskundig vriendelijk goede service en uitstekende producten. wij slapen uitgerust

Klaas Berghuis, Zwolle
"Iedere morgen ‘uitgerust’ wakker"

Super ervaring met Contour Bedden, we worden iedere morgen ‘uitgerust’ wakker.

Anneke Beens, Genemuiden

Een nieuw matras geeft een oplossing voor?

 • Als je veel draait en woelt
 • Als je moeilijk in slaap kan komen
 • Opstaan met stijf en stram lichaam
 • Rugklachten heeft tijdens of na het slapen
 • Als je s ’morgens niet uitgerust wakker wordt
 • Druk ervaart op de heupen en/of schouders

Welke voordelen heeft onze matras

 • Unieke ervaring in slaapcomfort
 • Maximale slaapkwaliteit en dieper slapen
 • Rustiger en Ontspannen slapen
 • Makkelijker omdraaien
 • Geen last van rugklachten
 • Fit en uitgerust opstaan

Gratis brochure

VUL ONDERSTAAND FORMULIER IN EN ONTVANG DE BROCHURE

√ Inzicht in goed slapen
√ Bedden en matrassen.
√ Matras voor rugklachten
√ Prijs informatie

Lees het in onze brochure
Gemiddeld uit reviews
via Google en Facebook
welke-matras-bij-rugklachten-700.webp
Matrassen voor rugklachten

Een verkeerde houding veroorzaakt klachten

Een goed matras bij rugklachten geeft ruimte voor de schouders. Door de taille harder te laten steunen wordt de rug gerekt. Dit zorgt ervoor dat de tussenwervels meer ruimte krijgen en s’nachts kunnen herstellen. Zo kun je zonder pijn ontspannen slapen om uitgerust wakker te kunnen worden.

"Uitgebreid advies is de basis voor een goede nachtrust"

Als slaapspecialist helpen we je met het vinden van het juiste matras. Vaak weet je niet waar je moet beginnen en je weet niet wat je lichaam nodig heeft. Hier begint het bij ons.

Wij leggen je uit wat de oorzaken zijn van een slechte nachtrust en wat je lichaam nodig heeft om rustig te kunnen slapen. Zo ga je begrijpen wat een optimale ondersteuning is voor je lichaam om zo zonder klachten in de juist houding te kunnen slapen.

Door onze jaren lange ervaring hebben we een hele andere werkwijze dan “snelle beddenverkopers”.

Slaapexpert

Jacob Bakker

nightstore-webbeeld-9.png
matras-kiezen-700.webp

Welke matras kiezen

Om te weten welk matras geschikt voor je is moet je meer weten. Door een uitgebreide uitleg over de slaap ga je ervaren hoe je een matras moet kiezen, met de juiste ondersteuning en met echte comfortzones. Zo weet je wat je lichaam nodig heeft als je slaapt.

Een matras die zacht is waar hij zacht moet zijn en hard waar hij haard moet wezen!

Wat is het verschil tussen het aanbod van matrassen?

+
Te Zachte matrassen

Het voelt alsof je in een hangmat ligt. Je lichaam wordt niet gedragen door het ontbreken van de juiste zones. Door een onnatuurlijke lighouding zakt de rug door omdat de ondersteuning ontbreekt en dat verstoord je nachtrust.

+
Te Harde Matrassen

Heel veel slaapklachten zijn het logische gevolg van te harde matrassen. Als je wakker bent kies je sneller een te hard matras. Hierdoor lig je onbewust in een onnatuurlijke houding, met als naar gevolg rugklachten, schouderklachten waardoor je stijf, stram en zichtbaar vermoeid opstaat.

+
Actieve matras

Een goede matras beschikt over een unieke kern van veren. Deze volgt de contour van je lichaam en zijn voelbaar in het matras, zacht waar ze zacht moeten zijn en hard waar ze moeten steunen.

Je moet ze echt kunnen voelen, wat zorgt voor een unieke ervaring. Je lichaam zal je vertellen dat dit juiste oplossing is om jouw lichaam te gedragen.

Onze slaapblogs

Lees ze allemaal
hard-zacht-matras-580.jpg

Moet ik kiezen voor een hard of zacht matras?

Als je op zoek bent naar een nieuw matras zoek je wellicht naar een hard of zacht matras. Of misschien ben je de term actief matras al tegengekomen. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen een hard, zacht en actief matras? En wat is de beste keuze voor een goede nachtrust? We leggen het je uit!

Lees meer...

nieuw-bed-580.jpg

Waarom een nieuw bed kopen zo moeilijk is

Zie je door de bomen het bos niet meer bij de zoektocht naar een nieuw bed? Logisch, want het aanbod aan bedden en matrassen is enorm. Maar hoe vind je écht een goed bed?

matrasrug-580.jpg

Een matras voor rugklachten

Als je op zoek bent naar een matras voor rugklachten dan ben je misschien al naar verschillende beddenwinkels geweest. Vervolgens heb je al veel mooi verhalen en verschillende theorieën moeten aanhoren.

MEER LEZEN? Ontdek alles over gezond slapen, correcte houdingen en energiek wakker worden...